A helyzet fokozódik Szima Judit főtitkár ügyében

További törvénytelenségek sorozata a bíróságokon!!

A TMRSZ főtitkára ellen – akit 5 évre jogellenesen ítéltek el a parancsra őt elítélő bíróságok további jogsértéseket követnek el minden felelősségre vonás nélkül. Véleményünk szerint az egész történetből látszódik, hogy hivatalukhoz méltó viselkedés hiánya nem rettenti el őket, hiszen mentelmi joguk van, és amíg a mindenkori hatalmasságok érdekekeit szolgálják , bántódásuk nem eshet.

Továbbra is gond nélkül eljárnak az ítéleteket hozó nem törvényes bírák, eljárnak a kizárt törvényszéki bírák, az sem probléma, hogy dr. Tuba István úgy rendelkezik a büntetés végrehajthatósága felfüggesztésének megszüntetéséről, hogy nemhogy a teljes II. fokú végzés, de annak még a rendelkező része sem kerül az ügy iratai közé.

Ez ellen pedig tenni kell.

A főtitkár és jogi képviselői a jog minden megengedett eszközével harcolnak az igazságtalanságok ellen.

Íme a szégyenteljes ügy egy  részlete. Innen tölthető le

TMRSZ

Előzmények:

http://tmrsz.hu/2017/03/27/xxi-szazadi-kis-abszurd-a-birosagok-fejezetbol/

http://tmrsz.hu/2017/01/24/a-sajat-maguk-nyilatkozata-szerint-elfogulatlan-pecsi-itelotabla-ujabb-vegzese/

http://tmrsz.hu/2017/01/02/biro-leleplezo-elszolasa/

http://tmrsz.hu/2016/12/22/pelikan-elvtars-vajon-mit-szolna-hozza/

http://tmrsz.hu/2016/12/14/nyilt-level-a-kuria-elnokehez/

http://tmrsz.hu/2016/12/13/meg-a-latszatra-sem-adtak/

http://tmrsz.hu/2016/06/28/jobb-lett-volna-ha-a-torvenyszek-elnoke-hallgat/

http://tmrsz.hu/2016/05/11/rekordgyorsasag-a-birosagon/

http://tmrsz.hu/2016/10/11/torvenyes-birohoz-es-a-torveny-elotti-egyenloseghez-valo-jog/

5 hozzászólás

  1. A facebookon az Egyéni Bírói Függetlenség és Felelősség Fóruma mis kitette ezt a cikket “GYALÁZAT ” felirattal. Ebből is látszik, hogy a társadalmunkban nem minden bíró ért egyet a jogszabályok be nem tartásával, illetve annak túlterjeszkedésével. Ez bizalomra ad okot.

    https://www.facebook.com/Egy%C3%A9ni-B%C3%ADr%C3%B3i-F%C3%BCggetlens%C3%A9g-%C3%A9s-Felel%C5%91ss%C3%A9g-F%C3%B3rum-1720290178182363/?fref=ts

  2. Törvényes bíró a bíróságok szervezetéről és igazgatásáról szóló 2011. évi CLXI. törvény nevesíti, hogy mit is jelent az a kifejezés, hogy „törvényes bíró”, és ebben szerepel az a törvényi TILALOM, hogy senki sem vonható el törvényes bírájától. A törvényes bíró pedig az a bíró, aki „az eljárási szabályok szerint a hatáskörrel és illetékességgel rendelkező bíróságon működő, előre megállapított ügyelosztási rend alapján kijelölt bíró”.

    Ügyelosztási rendben ki van jelölve, tehát csak az lehet törvényes bíró egy ügy során, aki ebben az ügyelosztási rendben szerepel. Ebből következik, hogy aki az ügyelosztási rendben nem szerepel, az a jogalkotói akarat szerint nem minősül törvényes bírónak az adott eljárásban, azaz bármilyen döntést is hoz, az joghatály kiváltására alkalmatlan, a hozott határozatát a súlyos eljárásjogi hiba miatt hatályon kívül kell helyezni. Az ügyelosztási rend iránti követelmény, hogy ha abban változás következik be, azt is szerepeltetni kell. Úgy látszik, hogy a parancs Szima Judit ügyében a bíróknak igen magas szintről érkezhetett, ha a magyar törvényeket továbbra is figyelmen kívül hagyják ezek a bírók, akik a mi adóforintjainkból vannak fizetve. Szégyen és gyalázat!

  3. Valamint még ami fontos az, hogy dr. Tuba István bíró soha életében nem vizsgált gazdasági bűnügyeket, ő a mai napig a fiatalkorúakkal foglalkozik a Szekszárdi Törvényszék ügyelosztása szerint is. Ez pedig önmagában is megalapozza a törvénytelen eljárását úgy a Szekszárdi Járásbíróságnak, mint a Szekszárdi Törvényszéknek. A FIDESZ által hozott törvényeket veszik semmibe egyes bíróságok, és bírók. Tehát ebből az a következtetés vonható le, hogy parancsra jártak el. Mindenki tudja, hogy ki áll emögött, Szima Judit főtitkár egyébként meg is nevezte a magas rangú politikusokat, azokat, akik ma élet és halál urai, kvázi a törvény rájuk nem vonatkozik. Ilyen országban élünk, ahol sokakat a félelem igazgat.

  4. Kende Péter a bírói felelősségről, azaz felelőtlenségről, ami teljesen fedi a valóságot:

    “Magyarországon ma kétféle felelősség létezik: egy mindenkire és egy a bírókra vonatkozó. A “bírói gyakorlat”, vagyis a bírók alkotta jog lényege pedig az, hogy a bírónak nincs felelőssége. Mindenki más polgári és büntető felelősséggel tartozik azért, amit tesz, az általa okozott károkért, hátrányokért – a bíró nem. Történik pedig mindez a bírói függetlenség szent és sérthetetlen elvének égisze alatt – megfeledkezve arról, hogy nem az a függetlenség, ha nincs felelősség, ellenkezőleg: csak az a függetlenség valódi, amely kellő felelősséggel párosul. A bíróságokon azonban ma a függetlenség álcája mögé bújt felelőtlenség az úr, s ezt sokan a tévedhetetlenség talárjába bújva próbálják érvényesíteni.”

Szólj hozzá