Belügyminisztériumi egyeztetésről röviden

2024. január 12-én a Belügyminisztériumban megbeszélés zajlott, melyen a személyügyi helyettes államtitkár, Kovácsné dr. Szekér Enikő, és a BÉT munkavállalói oldalát képviselő elnök, Kucsera Miklós voltak jelen.

Itt elhangzott, hogy a Riaszos állománycsoportnak 2024-ben illetményváltozás csak a TÉR alapján lesz.

Továbbá ezzel kapcsolatban nyomatékosítva lett, hogy 2023-ban megemelésre kerültek a kezdő besoroláshoz tartozó, valamint a felső sávok határai, és a szervek visszajelzése alapján mindenkinek van fedezete a felső határ emelése miatti különbözetre, illetve a felső határ emeléssel, akinél még volt lehetőség, történt béremelés. Megerősítésként közlésre került, hogy a Belügyminisztérium érzi a probléma súlyát, és vizsgálja annak lehetőségét, hogyan lehetne egységes bérfejlesztést végrehajtani.

A minimálbér és garantált bérminimum összegének emeléséből adódó kompenzáció a szerveknél egyébként megtörtént, amire a BM biztosította a forrást.

A tájékoztatás szerint a hivatásos pótlékemelésről szóló parancsoknak 2024. január 20-ig kell elkészülniük, az emelés mértéke br. 79.500 Ft. Továbbá megemlítésre került, hogy a hivatásos állományba visszavétel hivatalosan továbbra sem engedélyezett.

A MVO részéről jelezve lett a Budapesti és agglomerációs tömegközlekedési bérletekkel kapcsolatban fennálló probléma, melyre a BM várja az érintettek megállapodását.