A tagdíjról

A szakszervezetünkbe történő belépés alkalmával tagjaink vállalják, hogy tagdíjfizetési kötelezettségüknek rendszeresen eleget tesznek. A tagdíjak mértéke, fizetésük módja, és az eljárási szabályok  a Tagdíjfizetési Szabályzatban találhatók.

 

A tagdíjat az alábbiak szerint lehet fizetni

  1. Csoportos beszedési megbízásra történő felhatalmazással,
  2. Egyénileg, banki átutalással,
  3. A tagdíj illetményből történő munkáltató általi levonásával, DE ez kizárólag a Munka Törvénykönyve hatálya alá tartozó, azaz munkaviszonyban álló dolgozók esetében lehetséges, mivel a szakszervezeti tagdíj illetményből történő levonását a Belügyminisztérium 2012. január hónapban önkényesen és jogellenesen leállíttatta, így a rendőrség állományába tartozók (a munkaviszonyban álló munkavállalók kivételével) erre nem tudják felhatalmazni munkáltatójukat.

 

Tagdíjfizetés csoportos beszedési megbízással

 Felhatalmazhatod szakszervezetünket arra, hogy csoportos beszedési megbízással szedje be tagdíjadat. A legegyszerűbb ügyintézés érdekében ezt ajánljuk.

A banki megbízáshoz csak egy nyilatkozatot kell kitöltened és eljuttatnod a TMRSZ központi Irodájába (eredetben), mellyel felhatalmazod szakszervezetünket arra, hogy az Alapszabályban meghatározott tagdíjad minden hónapban levonjuk bankszámládról.

A csoportos beszedési megbízást itt találod.

A beszedési megbízással kapcsolatos egyéb tudnivalókat a mellékelt kitöltési útmutató tartalmazza

A meghatalmazás természetesen bármikor visszavonható a számlavezető bankodban, de kérjük – a későbbi problémák elkerülése érdekében – tájékoztass minket is intézkedésedről.

További tudnivalók és hasznos információk a csoportos beszedésről a bankközi levonási rendszert üzemeltető Giro Zrt. honlapján olvashatóak.

 

Egyéni, rendszeres banki átutalással

Egyszeri, illetve rendszeres átutalási megbízást a számlavezető bankodnál, vagy ha rendelkezel internet banki hozzáféréssel, akkor annak a felületén tudsz beállítani.

A csoportos beszedési megbízáshoz képest a tagdíj átutalásának annyi a hátránya, hogy ennek költsége van, melyet a számlavezető bankod az átutalással egy időben levon a számládról.

FONTOS! Átutalás esetén a közlemény rovatban tüntesd fel neved és születési időd a könnyebb beazonosíthatóság érdekében.

Hungária Takarék Takarékszövetkezetnél vezetett számla számunk: 70600126-11083913

 

Munkáltatói tagdíjlevonással

A Munka Törvénykönyvének hatálya alá tartozó, munkaviszonyban álló munkavállalók esetében (a Rendőrség vonatkozásában is) továbbra is levonja a munkáltató a tagdíjat a munkabérből. Ennek oka az, hogy a munkaviszonyban foglalkoztatott dolgozókat képviselő szakszervezetekre a rendvédelmi szakszervezetektől eltérő, kedvezőbb szabályok vonatkoznak.

Ebben az esetben EZT a megbízást kell kitöltened, majd a munkáltatód illetmény osztályán leadnod, vagy az eredeti példányt nekünk megküldöd, és mi intézkedünk a továbbiakban.