A tagdíjról

A szakszervezetünkbe történő belépés alkalmával tagjainknak vállalniuk kell, hogy havi rendszerességgel eleget tesznek az Alapszabályunkban meghatározott tagdíjfizetési kötelezettségnek.

Kongresszusi döntés értelmében a tagdíjak mértéke jelenleg az alábbiak szerint meghatározott:

Tiszthelyettesek (örm, törm, ftörm) 1.500 Ft/hó
Zászlósok (zls, tzls, ftzls) 1.800 Ft/hó
Tisztek (hdgy, fhdgy, szds) 2.500 Ft/hó
Főtisztek (őgy, alez, ezredes) 3.000 Ft/hó
Közalkalmazottak 800 Ft/hó
Rendészeti szakgimnázium nappali tagozatos tanulók 800 Ft/hó
Nyugalmazott rendőrségi nyugdíjasok 1.000 Ft/hó
Pártolók minimum 1.200 Ft/hó

 

A tagdíjat az alábbiak szerint lehet fizetni

  1. Csoportos beszedési megbízásra történő felhatalmazással,
  2. Egyénileg, banki átutalással,
  3. A tagdíj illetményből történő munkáltató általi levonásával, DE ez kizárólag a Munka Törvénykönyve hatálya alá tartozó, azaz munkaviszonyban álló dolgozók esetében lehetséges, mivel a szakszervezeti tagdíj illetményből történő levonását a Belügyminisztérium 2012. január hónapban önkényesen és jogellenesen leállíttatta, így a rendőrség állományába tartozók (a munkaviszonyban álló munkavállalók kivételével) erre nem tudják felhatalmazni munkáltatójukat.

 

Tagdíjfizetés csoportos beszedési megbízással

 Felhatalmazhatod szakszervezetünket arra, hogy csoportos beszedési megbízással szedje be tagdíjadat. A legegyszerűbb ügyintézés érdekében ezt ajánljuk.

A banki megbízáshoz csak egy nyilatkozatot kell kitöltened és eljuttatnod a TMRSZ központi Irodájába (eredetben), mellyel felhatalmazod szakszervezetünket arra, hogy az Alapszabályban meghatározott tagdíjad minden hónapban levonjuk bankszámládról.

A csoportos beszedési megbízást itt találod.

A beszedési megbízással kapcsolatos egyéb tudnivalókat a mellékelt kitöltési útmutató tartalmazza

A meghatalmazás természetesen bármikor visszavonható a számlavezető bankodban, de kérjük – a későbbi problémák elkerülése érdekében – tájékoztass minket is intézkedésedről.

További tudnivalók és hasznos információk a csoportos beszedésről a bankközi levonási rendszert üzemeltető Giro Zrt. honlapján olvashatóak.

 

Egyéni, rendszeres banki átutalással

Egyszeri, illetve rendszeres átutalási megbízást a számlavezető bankodnál, vagy ha rendelkezel internet banki hozzáféréssel, akkor annak a felületén tudsz beállítani.

A csoportos beszedési megbízáshoz képest a tagdíj átutalásának annyi a hátránya, hogy ennek költsége van, melyet a számlavezető bankod az átutalással egy időben levon a számládról.

FONTOS! Átutalás esetén a közlemény rovatban tüntesd fel neved és születési időd a könnyebb beazonosíthatóság érdekében.

Hungária Takarék Takarékszövetkezetnél vezetett számla számunk: 70600126-11083913

 

Munkáltatói tagdíjlevonással

A Munka Törvénykönyvének hatálya alá tartozó, munkaviszonyban álló munkavállalók esetében (a Rendőrség vonatkozásában is) továbbra is levonja a munkáltató a tagdíjat a munkabérből. Ennek oka az, hogy a munkaviszonyban foglalkoztatott dolgozókat képviselő szakszervezetekre a rendvédelmi szakszervezetektől eltérő, kedvezőbb szabályok vonatkoznak.

Ebben az esetben EZT a megbízást kell kitöltened, majd a munkáltatód illetmény osztályán leadnod, vagy az eredeti példányt nekünk megküldöd, és mi intézkedünk a továbbiakban.