Jogi képviselet

Mint ahogy tudod, szakszervezetünk jogi képviseletet biztosít tagjai számára. Ahhoz azonban, hogy a képviseletet elláthassuk, meghatalmazás és megbízás szükséges.

A nyomtatványokat a képviselet ellátása iránti kérelmed beérkezését követően e-mailben (vagy ahogy kéred) megküldjük, és a részleteket megbeszéljük, majd a kitöltését követően eredetben, postai úton (TMRSZ 7101 Szekszárd, Pf.: 297 címre), vagy belső futárral (TMRSZ KKI Szekszárd) kell eljuttatnod hozzánk KETTŐ példányban. Ezzel egyidejűleg e-mailben is küldheted a tmrsz2004@gmail.com postafiókba.

A TMRSZ által nyújtott jogi képviselet igénybevételének és ellátásának Szabályzata minden tudnivalót, információt tartalmaz, kérjük figyelmesen olvasd át.

Keress minket bizalommal!

 

Jogi ügyek

A Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezete honlapjának Jogi Ügyek rovatával segíteni szeretnénk a munkavállalókat, akik jobb híján eddig önerőből, vagy egyéb úton szerették volna a munkáltatóval szembeni jogos, vagy jogosnak vélt igényüket érvényesíteni.

Itt juthattok információhoz az eredményeinkről, vagy adott esetben sikertelen erőfeszítéseinkről, amikor is a dolgozók érdekében akár bírósági, akár a munkáltatóval közvetlen tárgyalásos úton próbáltunk egyes ügyeket rendezni, vagy rendeztünk. Az eredmények és az azzal kapcsolatos jogi érvelések, jogi álláspontok megismerhetők a feltett anyagokból, amelyeket igyekszünk folyamatosan frissíteni. A különböző munkajogi (anyagi, szociális, szolgálati, kártérítési stb.) kérdések jogi szemléletű ismertetése ma már elengedhetetlen az igényérvényesítés, illetve a szakszervezeti érdekképviselet során. A TMRSZ által „sikerrel” képviselt jogi kérdés eredményének ismertetése során szándékaink szerint szakszervezeti hovatartozástól függetlenül segíteni tudjuk valamennyi kollégánkat, illetve reményeink szerint akár a civil szférában felmerülő munkajogi kérdésekben is segítséget tudunk nyújtani olvasóinknak.

A rovatban folyamatosan tájékoztatást adunk a TMRSZ részére megküldött szakmai-jogi jellegű tervezetekről, az azzal kapcsolatos TMRSZ észrevételekről, javaslatokról, illetve amennyiben szükségesnek látjuk a társ-szakszervezetek álláspontról, javaslatáról, és nem utolsósorban a jogalkotás eredményeiről is.

Nem a bennfentes információk csepegtetésével kívánjuk a „jólértesültség” látszatát mutatni az olvasók felé, hanem éppen ellenkezőleg, minden lényeges jogi jellegű információról tájékoztatni kívánjuk a Tisztelt Látogatót, a nyilvánosság felhasználásával, a „több szem többet lát” elve alapján.

Nem is a tévedhetetlenség látszatát kívánjuk sugallni a látogatók felé. Szándékaink arra irányulnak, hogy rovataink tájékoztató jellege, munkatársaink tevékenysége még az eddiginél is hatékonyabban segítse a dolgozókat a különböző munkaviszonnyal, szolgálati jogviszonnyal kapcsolatos kérdésekben.

A TMRSZ címére várunk továbbá a rovat színvonalának emelése, színesítése céljából szakmai-jogi jellegű felvetéseket, javaslatokat, írásokat is, akár névvel, címmel, akár névtelenül, azzal, hogy azt a TMRSZ megjelenítse.

Ugrás az egyéni ügyekhez

Ugrás a közérdekű ügyekhez