1% – Kérjük gondolj a Rend-Őréért Alapítványra!

A személyi jövedelemadóról szóló törvény alapján a befizetett szakszervezeti tagdíj összegével a nem önálló tevékenységből (munkaviszonyból) származó bevétel adóalapja csökkenthető.

Ezért is fontos, hogy felhasználd, és jól használd fel az általunk kiküldött, befizetett tagdíjról szóló igazolást a 2021. évi személyi jövedelemadó bevallásánál!

Amennyiben a bevallás tervezetben hibát találtál, netalán a szakszervezeti tagdíjad nem szerepel benne, lehetőséged van a javításra, vagy kiegészítésre (vagy akár teljesen új, általad kitöltött nyomtatvány benyújtására) 2022. május 20-ai határidővel, amire egyébként a NAV is felhívja a figyelmet. Ezt követően a tervezet válik hatályossá.

Fontos és pontos információkat itt találsz: https://nav.gov.hu/szja 

 

2022. május 20-a a határideje az 1+1%-os rendelkező nyilatkozat benyújtásának is.

Elterjedt a hír, hogy az adó-visszatérítés miatt idén sokan nem tudják majd felajánlani az 1+1%-okat, de ez nem így van!

A  NAV tájékoztatása alapján az adó 1+1 százalékára vonatkozó rendelkezés az adó-visszatérítés figyelembe vétele nélkül megállapított adó összegére tehető meg, ez alapján pedig ugyanúgy fel tudják azok a családos adófizetők is ajánlani, akik a teljes befizetett szja összeget visszakapták.

A felajánlott 1% összegét, mely a visszatérített nagyságrendre vonatkozik, a költségvetésből pótolja ki a NAV a szervezetek felé, vagyis a felajánlások ugyanúgy célba érnek, mint az előző évek során.

 

Kérjük, idén is gondolj a Rend-Őréért Alapítványra és nyilatkozz adód 1%-ának felajánlásáról, hogy segítségeddel segíthessünk!

adószám: 18864896-1-17

KÖSZÖNJÜK TÁMOGATÁSOD!