Rendőrségi élet- és balesetbiztosítás

A Belügyminisztérium fejezet irányítása alá tartozó szervek állományának élet- és balesetbiztosításáról

Többen kerestetek meg minket a rendőrségi állományra kötött élet- és balesetbiztosítással kapcsolatos kérdésekkel.

A Belügyminisztérium fejezet irányítása alá tartozó szervek és az Országgyűlési Őrség, továbbá a hivatásos katasztrófavédelmi szerv szakmai felügyelete alá tartozó szervek állományának tagjai részére a CIG Pannónia Biztosítónál van hatályos (2025.04.17-ig tartó) szerződése a Belügyminisztériumnak.

A Biztosító a szerződésben meghatározott kockázatokra nyújt fedezetet és teljesít szolgáltatást a biztosítási események bekövetkezése esetén.

A részletes tájékoztatót (mint, hogy mire terjed ki a biztosítás, egyes esetekben mekkora a biztosítási összeg, és részleteket az egyes biztosítási fedezetekről), valamint a szolgáltatási igénybejelentőt és a kedvezményezetti nyilatkozatot ezen a linken érhetitek el: https://www.cigpannonia.hu/ugyfeleinknek/bm

Innen elérhető az online ügyintézési felület, de tájékoztatást kaptok az ügyintézési pontokról (személyes ügyintézéshez), illetve az e-mail és postacímet, valamint a telefonos elérhetőséget is megtaláljátok.

A kárbejelentéssel kapcsolatos tudnivalókról és csatolandó dokumentumokról szóló részletes tájékoztatót, illetve az online ügyintézési felületet itt találjátok közvetlenül (érdemes előtte az előző linken is tájékozódni, ahonnan egyébként elérhető az online felület) https://www.cigpannonia.hu/karbejelentes/bm

A káresemény bekövetkezésekor elsődlegesen az online felületen történő bejelentést javasolja a Biztosító. Egyéb mód esetén a Biztosító által a Szerződő rendelkezésére bocsátott szolgáltatási igénybejelentő nyomtatványt kell kitölteni és megküldeni az egyéb szükséges dokumentumokkal együtt, melyet egyébként az első linken elérhettek.

Felhívjuk a figyelmeteket, hogy a bejelentés benneteket terhel, amit a biztosítási esemény bekövetkeztétől számított 30 napon belül kell megtennetek.

Általános információk

szerződő: Belügyminisztérium

kötvényszám: 1601004702

Bízunk benne, hogy segítségetekre voltunk ez ügyben is, hogy szükség esetén élni tudjatok a jogosultságotokkal.