Rendelkezz adód 1 százalékáról

2024. május 21. a határideje az 1+1%-os rendelkező nyilatkozat benyújtásának is!

Kérjük, idén is gondolj a Rend-Őréért Alapítványra és nyilatkozz adód 1%-ának felajánlásáról, hogy segítségeddel segíthessünk!

adószám: 18864896-1-17

KÖSZÖNJÜK TÁMOGATÁSOD!

Ezúton szeretnénk tájékoztatni titeket, hogy a TMRSZ által létrehozott Rend-Őréért Közhasznú Alapítvány most is megfelelt a jogszabályi rendelkezéseknek és jogosult a személyi jövedelemadó 1%-ának fogadására.

Az előző években nagyon sokan felajánlottátok egy százalékotokat, amit most is megköszönünk, és bízunk benne, hogy idén még többen lesztek, ezzel is elősegítve, hogy működésünk zökkenőmentes lehessen, esetleg tevékenységünk tovább bővülhessen.

A személyi jövedelemadóról szóló törvény alapján a befizetett szakszervezeti tagdíj összegével a nem önálló tevékenységből, azaz a munkaviszonyból származó bevétel adóalapja csökkenthető.

Ezért is fontos, hogy felhasználd, és jól használd fel az általunk kiküldött igazolást a 2023. évi személyi jövedelemadó bevallásánál!

Tagjaink jó részének a munkáltató nem vonja le béréből a tagdíjat, ennek okán pedig – ha el is készíti – az összeg nem fog szerepelni a bevallásban, ami sajnos plusz munkát jelent, de fontos, ezért segítséget nyújtunk hozzá:

A 23SZJA nyomtatványon az 1. sor „d” oszlopban a munkáltató által közölt bérjövedelemből le kell vonni a leigazolt szakszervezeti tagdíjat, a B lap 55. sor „b” oszlopban pedig fel kell tüntetni.

Azoknak a szerencsésebb helyzetben lévő tagjainknak, akiknek a munkáltatója hajlandó a tagdíjlevonásra, nincs különösebb teendőjük, csak ellenőrizni kell, hogy a tagdíj szerepel-e a nyomtatvány 55. sorában.

Amennyiben a bevallás tervezetben hibát találtál, netalán a szakszervezeti tagdíjad nem szerepel benne, lehetőséged van a javításra, vagy kiegészítésre (vagy akár teljesen új, általad kitöltött nyomtatvány benyújtására) 2024. május 21-i határidővel, amire egyébként a NAV is felhívja a figyelmet. Ezt követően a tervezet válik hatályossá.

Fontos és pontos információkat itt találsz: https://nav.gov.hu/szja