…akinek egyszer rendőr szíve van, sosem tud másképp létezni…

 

„Segítségre lenne szükségem… Mindig, minden helyzetben törekszem arra, hogy inkább én segítek ezerszer másnak, minthogy egyszer nekem kelljen kérni. De most végigzongoráztunk a családommal minden rendelkezésünkre álló lehetőséget, a végeredmény pedig a siralmasnál is rosszabb…”

 

Tibornak 2007-ben szolgálati autóbalesete volt, a vétkes autós segítségnyújtás nélkül hajtott el a helyszínről. Tibor sérült a legsúlyosabban, és innen indult az ő és családja kálváriája.

A kezelések sorozata és a többszöri rehabilitáció ellenére romlott az állapota, így végül, hogy a tolószéket elkerülje, műtétre volt szükség. Csakhogy a műtét a protézissel nagyon nagy összeget jelentett, ami nem csak a tartalékaikat emésztette fel, hanem a jövőjüket is ellehetetlenítette, mivel kölcsönt voltak kénytelenek felvenni.

Munkáltatója 2022 januárjától rendelkezési állományba tette, majd FÜV bizottság elé állt, melyet megelőzött egy rehabilitációs bizottsági orvosszakértői vizsgálat, ahol 28%-os egészségkárosodást állapítottak meg, mellyel ugyan nem értett egyet, de mivel sem az ORFK sem a Rehab. Bizottság nem bocsátotta rendelkezésére a határozatát, így ellene jogorvoslattal élni nem tudott.

A főkapitányság által megindított egészségkárosodási eljárás szabálytalanságok sora miatt majdnem egy évig húzódott. Végül 2 hónapra állapítottak meg részére keresetkiegészítést, az egészségkárosodási járadék megállapítására pedig tavaly decembertől került sor. Novemberben 37.795 Ft munkabér utalást kapott, decemberben alig több, mint százezret.

Jelenleg a hetedik műtéti beavatkozásra vár, neurostimulátor beépítésére. Ezzel nem az ok szűnne meg, csak az okozat, hiszen már csak rollátorral tud közlekedni és az erős fájdalomcsillapítók mellett használt morfiumtapasz segítségével. Ha már csak az állandó fájdalom enyhülne a szerkezettel, életmentő lenne számára. Az OEP tavaly 15 ilyen műtétet finanszírozott, a várólistán Tibor a 33. helyen áll, és előrébb csak akkor kerülhet, ha ott valaki már megszabadul a fájdalomtól…

Nyilván senkinek nem jut eszébe más halálát kívánni, még akkor sem, ha saját fájdalma elviselhetetlen.

A neurostimulátor azonban 14,5 millió forint, és a beavatkozás is több mint egy millió.

Nekik azonban jelenleg csak adósságuk van, kiugrási lehetőség nélkül, mert jelenlegi állapotában esélye sincs dolgozni, sőt minden, amit eddig otthon végzett, feleségére, Melindára hárul.

Tibor nem szokott segítséget kérni, azonban jelenlegi helyzetében nem látja a kiutat…

Volt rendőrként – de akinek egyszer rendőr szíve van, sosem tud másképp létezni, az is marad, míg él – tudatmódosító szerrel élni pszichésen és fizikailag is megterhelő, nem csak Tibornak, a családjának is.

Kérés nélkül viszont ritkán jön segítség, ezért tolmácsoljuk feléd Tibor és Melinda helyzetét.

Kérünk, ha számít neked is ez az ügy, ha hiszel az összefogás erejében, és van nélkülözhető forrásod, akkor segíts a kollegának, hiszen a legkisebb segítség is nagy segítség számára és családjának.

Támogatásod az OTP-nél vezetett 1 1 7 7 3 1 0 2 – 0 0 6 4 4 7 6 5 számú bankszámlára utald, a kedvezményezett neve: Rózsa Melinda.

Magánszemélytől magánszemélynek adott ajándék a személyi jövedelemadótól mentes és 150.000 Ft-ig illetékmentes.

Köszönjük!