Ügykezelésvezetőből, titkos ügykezelőből lettél „riaszos” ügykezelő?

Téged is érinthet!

Több százezer forint megbízási díj jár

2019. február 1-jével az ország számos kapitányságán a korábban ügykezelés-vezető munkakörben dolgozókat a „riaszos”-sá minősítéssel egyidejűleg ügykezelő munkakörbe helyezték. A munkaköri leírásban, illetve a gyakorlatban is megmaradtak a korábbi feladataik, azaz továbbra is ügykezelő beosztásban látják el a vezetői feladatokat, a titkos ügykezelői feladatokat, a T-ellátmány kezelést, vagy mondjuk a bűnjelkezelést.

Persze a munkáltató álláspontja szerint nem jár többletjuttatás, mert csak néhány ügykezelő munkáját kell koordinálni a kapitányságokon, s különben sincs az állománytáblában az adott kapitányságokon részlegvezető-státusz, vagy ügykezelő ( minősített adatkezelő ) beosztás.

Több tagunk képviseletében eljárva keresetet nyújtottunk be illetménykülönbözet, vagylagosan megbízási díj megfizetése iránt.

Bár jogi érvelésünkben biztosak voltunk, ezek voltak az első (próba) perek, és mint ilyen, kicsit óvatosabban jártunk el, felkészülve arra az esetre, ha a bíróság mégsem javunkra ítélne.

Ennek alapján csak februártól júniusig kértük az illetménykülönbözetet, illetve a megbízási díjat, hogy egy esetleges pervesztés esetén alacsonyabb összegű legyen a pervesztest terhelő perköltség.

Örömmel értesítünk titeket, hogy 2020. február 7-én megszületett a perekben az első ítélet.

A bíróság érvelésünket elfogadta, az általunk meghatározott 115%-os mértékű megbízási díjjal is egyet értett, így 5 hónapra 222 238 forint megbízási díjat ítélt meg kamataival.

Egyébként a megbízási díj (is) 3 évre visszamenően érvényesíthető, így a többi hónapra már simán érvényesíthető lesz egy újabb perben, ha a munkáltató az ítélet után önként nem állapítja meg a díjazást.

Ha Te is ügykezelésvezető/ titkos ügykezelő voltál korábban, s most „riaszos” ügykezelőként továbbra is ellátod a feladatokat, de nem kapsz érte többletjuttatást, fordulj hozzánk, segítünk!