Szima Judit, a TMRSZ örökös főtitkárának ügye a francia sajtóban

Szakszervezetek

összefogása

nemzetközi szinten!

Szima Judit, a TMRSZ alapítója, örökös főtitkára, ny. rendőr alezredes, a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság egykori főnyomozójának ügye foglalkoztatja a nemzetközi közvéleményt.

A francia sajtóban 2017.05.10.-én, azaz a tegnapi napon jelent meg a róla szóló cikk a La Tribune des travailleurs című lap 13. oldalán.

A cikk franciául:

A La Tribune des travailleurs címlapja :

Emmanuel Jean-Michel Frédéric Macron francia politikus, volt szocialista párti miniszter és befektetési bankár. A francia Ötödik Köztársaság nyolcadik elnöke. A 2016-ban általa alapított En Marche! párt jelöltjeként első helyen végzett a szélsőjobboldali Marine Le Pen előtt, a 2017-es franciaországi elnökválasztás április 23-án tartott első fordulóján és május 7-én tartandó második fordulóban őt választották meg Franciaország következő köztársasági elnökének. Hivatalba lépése: 2017. május 14. (Wikipédia)

A La Tribune des travailleurs honlapja: http://latribunedestravailleurs.fr/

A cikk szövegének fordítása :

Magyarország: Szima Judit, a börtönnel fenyegetett szakszervezeti felelős

1990-es évek elején megkezdődött a közszolgáltatási és rendvédelmi dolgozók jogainak masszív hatályon kívül helyezése: a nyugdíj visszamenőleges megvonása és átminősítése «járadékká», a munkatörvénykönyv «megreformálása» a bérből élők hátrányára, stb.

2004-ben a rendőrök egy elégedetlen csoportja létrehozta a Tettrekész szakszervezetet, amely a rendvédelem legnagyobb szervezete lett, s ma már tagjai soraiba léptek jogászok, pedagógusok, tisztviselők, stb. Évek óta védi a dolgozói érdekeket, elutasította a szàmukra hátrányos egyezségeket, tüntetéseket szervezett és így tovàbb. A szakszervezet elleni első támadást a «szocialista» kormány alatt hajtották végre, főtitkárát «lázadással» vádolták és lefokozták. Aztán a támadások folytatódtak a konzervatív kormány alatt a szakszervezeti vezetők hatósági vizsgálatával. Nyolc hónap előzetes letartóztatása után, melyet lakóhely elhagyásra kötelezése követett, a bírósági verdiktet jogi hibák, tévedések jellemezték, dokumentumok «tűntek» el, kétes tanúk tűntek fel; Szima Juditot 5 év börtönre ítélték és 22 millió Ft (70 ezer euró) pénzbüntetésre, kilenc társa ellen is ítélet született. Számos hazai és külföldi szakszervezeti tiltakozás ellenére az özvegy és fiatalkorú gyermekét egyedül nevelő Szima Juditnak május 11-én be kell vonulnia a börtönbe. Egy szakszervezet elleni, egy vezetője elleni támadás – támadás az összes dolgozó ellen. Szolidaritási felhívást bocsátottunk ki a nemzetközi munkásmozgalom felé.”

S egy Főtitkár Asszonyra teljesen igaz Brecht idézet : “A gyönge nem harcol. Aki erősebb, harcol talán egy óra hosszat. A még erősebb hosszú évekig küzd. De egész életén át küzd a legerősebb. A legerősebb nélkülözhetetlen.”

FELHÍVÁS:

Egy szakszervezet elleni támadás, beleavatkozás belső ügyeibe, minden dolgozót érint!

Arra kérünk Benneteket, tegyetek lépéseket, tiltakozzatok hazátokban levél-ben, egyénileg vagy csoportosan a magyar nagykövetségeken, Áder János köztársasági elnöknél (postacím: Sándor-palota, 1536 Budapest, Pf. 227),  Orbán Viktor miniszterelnöknél (miniszterelnok@me.gov.hu), a Kúriánál (Legfelsőbb Bíróság, kuria@kuria.birosag.hu), a nagy nemzetközi szak-szervezeti szövetségeknél.

Kérjük, akciótokról értesítsetek és küldjetek másolatot a somijudit@yahoo.fr címre.