Morvai Krisztina ep képviselő: “Gergényiék szabadon, ellenfelük, Szima Judit börtönben. Mi folyik itt?”

Soha nem késő tiltakozni, küzdeni, kiállni

másokért, magunkért, gyermekeinkért, a jövőnkért, az igazságért

DR. MORVAI KRISZTINA Európai Parlamenti képviselő asszony Facebook-on közzétett gondolatainak összeszedettsége, lényegre törése és határozottsága rávilágít annak fontosságára, hogy a népet elnyomó hatalomnak semmi sem drága, semmi sem tartja vissza abban, hogy akár emberek életei árán is eltakarítsa az útjából az emberekért , a munkavállalókért kiálló szakszervezeti vezetőt.

Dr. Morvai Krisztina gyakorló és elméleti jogászként is – megismerve a Szima Judit és társai elleni gyalázatos és koncepciós ügyészi és bírósági eljárás részleteit – „ezer sebből vérzőnek” minősíti a bírói és ügyészi talárban ténykedők „munkáját”.

Dr. Morvai Krisztina még bízik a jogállamban, bízik abban, hogy a Kúria lesöpri az I. és II. fokon eljárt bíróságok és az ügyészség által összeállított ürgebőrbe varrt békaemberek támadásáról szóló vádiratát és ítéleteit. Mi is bízunk ebben. Mint ahogyan abban is bíztunk, hogy 2017. május 10-én a Kúria már fog abban dönteni, hogy a végrehajtást felfüggeszti , és a legnagyobb rendőr-szakszervezet vezetőjének a kormányzati politika által elrendelt megalázási folyamatának legalább most időlegesen, majd később véglegesen megálljt parancsol.

Köszönjük Krisztina Asszonynak a Főtitkárunk mellett kiálló szavait.

TMRSZ

Morvai Krisztina Facebook postja itt érhető el:

http://www.facebook.com/morvai.krisztina/posts/10155422070399701:0

A szöveg kivonata:

Gergényiék szabadon, ellenfelük, Szima Judit börtönben. Mi folyik itt?

Katasztrofális és minden tisztességes magyar embert vérig sértő a 2006-os terrort követő “igazságtétel” mérlege. Budaházyék 125 év fegyházbüntetést kaptak egy 8 és fél hónapja meg nem indokolt, le nem írt (és valószínűleg – írásban, tehát jogszerűen – nem is létező) ítélettel, Gaudi-Nagy Tamás nemzeti jogvédő folyamatosan a vádlottak padján, holnap pedig 5 évre börtönbe vonul Szima Judit a Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezetének főtitkára. Gyurcsányék, Gergényiék és a brutális rendőrterrort levezénylő más vezetők viszont szabadon és gondtalanul élik világukat, és tervezik a hatalomba való visszakerülésüket.
Szima Judit az egyik leghősiesebb, legbátrabb nő, akivel az életemben találkoztam. Miután férjét halálos balesetben elvesztette, egyedül nevelte gyermekeit, miközben számos súlyos betegséggel küzdött, és jelenleg is küzd. A Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezete kezdeményezőjeként és vezetőjeként ő volt és ő maradt Magyarországon az igen kevés bátor és következetes érdekvédelmi harcosok egyike, aki a hatalommal szembeszállva meggyőződéssel és határozottan, hatékonyan dolgozott a munkavállalók érdekeiért. A 2006-os rendőri vérengzés után ő volt az, aki nyilvánosság elé kiállva bocsánatot kért a rendőrség magatartásáért, és felszólította bajtársait, hogy tagadják meg a jogellenes parancsokat és soha többé ne alkalmazzanak tiltott erőszakot honfitársaikkal szemben. Folyamatosan csodáltam Judit lenyűgöző bátorságát, lelkierejét, betegségeivel való küzdelmét és kiváló anyaságát. Felnéztem rá, amint sok férfit megszégyenítő erővel és bátorsággal állt ki elvei és a „rábízott” munkavállalók mellett.

Mélyen megrendített, amikor pár éve egy hajnalban azzal hívott fel, hogy újabb tragédia történt a családjában, ismét egy közeli, fiatal hozzátartozóját veszítette el. Féltem, hogy itt a vége, összeomlik, feladja harcait. De nem így történt. Rendíthetetlen volt és maradt. Ha általánossá vált volna az a kiállás a magyar munkavállalók mellett, amely őt, mint szakszervezeti vezetőt jellemezte, az rendkívül veszélyes lett volna a fennálló gazdasági és hatalmi viszonyokra (aktuális pártoktól, kormányoktól függetlenül). Éreztem, hogy Judit veszélyben van, féltettem Öt. A dráma nem váratott sokáig magára. Büntetőeljárás indult ellene, amelynek iratait áttanulmányozva büntetőjogászként azt tudom mondani: az ügy „ezer sebből vérzik”. A végeredmény: öt év szabadságvesztés, jogerősen. Az ítélet súlya és jellege olyan, mint ha Szima Juditnak egyszemélyben kellene megbűnhődnie a magyarországi közpénzeknek az elmúlt három évtizedben történt ellopásáért, elsikkasztásáért. Szima Judit személyének, életútjának és büntetőügyének ismeretében mélyen hiszek az ártatlanságában, és felháborodottan tiltakozom bebörtönzése ellen. Mivel magam is súlyos betegségeken estem át, különösen is megrendít és felháborít, hogy annak ellenére kapta meg börtönbehívóját, hogy az orvos szakértő a betegségeit olyan súlyúnak és veszélyességűnek ítélte meg, amely kizárja börtöntűrő képességét. Nagyon szomorúan, de kénytelen vagyok kimondani: Szima Judit élete veszélyben lesz a börtönben. Utolsó reményünk a Kúria felülvizsgálati eljárása, amely még folyamatban van. A 2017. május 11-i börtönbevonulás helyszínére és idejére Judit barátai és ismerősei tiltakozó megmozdulást szerveztek. Ezúton kérem, hogy az eseményre minél többen menjenek el, és fejezzék ki így vagy más módon szolidaritásukat a meghurcolt szakszervezeti vezetővel, a Gergényiékkel szembeszálló, szeretett Hazáját valóban szolgáló rendőrtiszttel.

Az esemény Facebook oldala és leírása itt található:
Élőlánc Szima Juditért május 11-én csütörtökön a veszprémi börtön előtt 8 és 10 óra között!

Az esemény facebook linkje:
http://www.facebook.com/events/665144843683175/

Egyúttal arra is kérek mindenkit – aki még nem tette volna -, hogy csatlakozzanak a Budaházy György és társai (Hunnia Csoport) ügyében indított eljárási kegyelmet követelő petícióhoz. Gyuriék ügyében az igazság elérésére immáron az egyetlen lehetőség az eljárás kegyelemmel történő azonnali megszüntetése. Állítom ezt azért, mert az ellenük az eljárást bírósági szakban vezető Dr. K. Andrea bíró úgy mondott le bírói tisztségéről, hogy az első fokú bírósági ítélet nem került megindokolásra és írásba foglalásra, és ez a hiányosság törvényesen már nem pótolható, legfeljebb hamisítással, csalással, „simliskedéssel”. Kérem tehát, hogy minél többen írják alá a petíciót, és minél több települési önkormányzat csatlakozzon a kegyelmi követeléshez.

A Budaházy/Hunnia petíció itt érhető el:
http://www.citizengo.org/…/45179-szulessen-kozkegyelmi-torv…

Hálásan köszönöm az összefogást az igazságért és a hazafiak, honleányok szabadságáért!
Szeretettel:
Morvai Krisztina

Egyéb linkek:

2010.05.05. Morvai Krisztina felszólalása az EP plenáris ülésén:

http://www.youtube.com/watch?v=1dLEQI6FGW0

2015.07.13. Tud-e az EU Szima Judit szakszervezeti vezető bebörtönzéséről?

http://www.youtube.com/watch?v=uDu9CFl0yms