Kerekasztal beszélgetés

Kerekasztal beszélgetés

Szabolcsban!

Varga_Sandor_k2014. április első hetében dr. Tarcsa Csaba r. dandártábornok Úr a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányságon működő szakszervezetek   vezetőit megbeszélésre hívta. A TMRSZ-t Varga Sándor Kölcse HRK. Tagszervezet titkára képviselte, aki a munkavállalókért több mint 6 éve kiemelkedő szakszervezeti tevékenységet folytat.

A főkapitányság Úr azért hívta megbeszélésre a szakszervezeti vezetőket, hogy tájékozódjon közvetlenül is a munkavállalókat képviselőktől az állományt érintő szociális, munkahelyi, és, egyéb problémákról. A főkapitányság vezetője és a szakszervezetek megállapodtak, hogy legalább félévente összehívásra kerül a fórum, melynek összehívásakor mindkét fél előzetesen írásban megküldi a felvetéseit.

Ígéret született arra vonatkozóan a főkapitány Úrtól, hogy egyedi elbírálásnál a főkapitányság – csak a jogszerű és szakszerű intézkedések esetén – jogi segítséget nyújt a kollégáknak, amennyiben a helyzet, illetve a munkavállaló ezt igényli.

Az ukrán helyzettel kapcsolatos többletköltségek merültek fel, melynek ellentételezése megoldott lesz.

Tájékoztatást kaptunk az általam is felvetett áthelyezési mizériára. E szerint a 100 km-en, vagy azon felül bejáró dolgozók áthelyezését a vezetés támogatja, ha a pótlásuk megtörténik, illetve fogadókészség is van a lakóhelyükhöz közelebbi szervnél.

Ezen kívül elhangzott,  hogy a munkáltatói pernyerés esetén ezentúl mindig benyújtják majd az ügyvédi ( perképviseleti) költségeket, mivel ez ORFK elvárás.

TMRSZ