Pert nyert és kártérítést követel a tettrekész szakszervezet

Magyar Online

Pert nyert a Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezete (TMRSZ) a Tolna Megyei Főügyészség ellen pénteken.

A keresetben a Tolna Megyei Főügyészség a per megindítása mellett azt kérte a bíróságtól tavaly ilyentájt, hogy hívja össze a szakszervezet legfőbb szervét, a kongresszust. Azt akarta, hogy a TMRSZ kongresszus egészítse ki és módosítsa az alapszabályt, egyebek mellett a felügyeleti és az ellenőrző bizottságot, valamint hogy válassza szét az ügyintéző szervet. A másik fontos pontja volt a keresetnek, hogy a szakszervezet bontsa fel a Jobbik Magyarországért Mozgalommal kötött együttműködési megállapodását, az ügyészség szerint ugyanis ennek vannak olyan elemei, amelyek politikai tevékenységet sejtetnek.

Szima Judit, a TMRSZ főtitkára a Független Hírügynökségnek elmondta: az ítéletben foglaltak alapján a bíróság már nem is vizsgálta a Tolna Megyei Főügyészség 12 pontos keresetét, mivel maga a főügyészség nyilatkozta a bíróságnak, hogy okafogyottá vált a keresete.

A bíróság ugyanakkor elutasította a szakszervezet 3,7 millió forintos kártérítési igényét, mondván, a TMRSZ kongresszusának időtartama az ügyészség által felvetett kérdések megtárgyalásával nem hosszabbodott meg annyival, hogy az 3,7 milliós többletköltséget jelentsen. A TMRSZ fellebbezik a döntés ellen, mihelyt kézhez kapja a bíróság ítéletét.

 

 

– Független Hírügynökség –

Magyar Online