Rendvédelem – Honvédelem

Pozitív diszkrimináció a Honvédkórházban?

 

honvédkórházMegkereséssel fordultunk a Belügyminiszter úrhoz annak érdekében, hogy a Honvédkórház egészségügyi szolgáltatásaira igényjogosult rendvédelmisek a régi színvonalon juthassanak az őket megillető ellátáshoz.

Tapasztaltuk ugyanis, hogy amíg a rendészetért felelős miniszternek közvetlen hatása volt a kórház irányítására, lényegesen kedvezőbb hozzáállással látták el az erről a területről érkező betegeket.

Természetesen nem szakmaiságról beszélünk, hiszen a Honvédkórház egészségügyi személyzetének felkészültsége átlag feletti, amit levelünkben is hangsúlyoztunk.

Érzékeltük azonban, és sérelmezzük a bánásmódbeli különbségeket, mely az empátiában, a várakozási időben és a probléma megközelítésében nyilvánul meg és pozitív diszkriminációt mutat a honvédelmi dolgozók irányába.

Az egészségügyi ellátást végző katonaorvosok óhatatlanul nagyobb figyelmet szentelnek a saját szektorukból érkezőknek, mely nem meglepő azért sem, hiszen a MH Egészségügyi Központ, így a Honvédkórház alapítója Magyarország Honvédelmi Minisztériuma. Számunkra azonban igen sajnálatos módon a rendészeti dolgozók így háttérbe kerülnek.

Észrevételünket azért küldtük meg, hogy a rendvédelem területén dolgozók egészségügyi ellátása a lehetőségekhez mérten javuljon. Bízunk benne, hogy Belügyminiszter úr segítséget nyújt ebben, hiszen az ő felelősségi körébe tartozunk mi, rendvédelmisek.

A felvetésünkre adott válaszról – ha megérkezik – tájékoztatni fogunk benneteket.

TMRSZ