Kedvezménnyel költözködhetünk

                                   FIGYELEM-FIGYELEM-FIGYELEM!!!

MINDEN TAGUNK SZÁMÁRA NAGYON FONTOS GYAKORLATI INFORMÁCIÓ!

rendkisbusz_busz  

A MUNKÁLTATÓ a belügyi szerv MUNKAVÁLLALÓJA,

továbbá NYUGDÍJASA SZÁMÁRA rendelkezésére bocsájthat –eseti jelleggel-

a személy-illetve tehergépkocsikat,

buszokat nem hivatali célú költözés,

a gyógy-és üdülőhelyre történő eljutás,

onnan a lakhelyre történő visszaszállítás,

közvetlen családtag temetése és más okok fennállása esetén.

A belügyi járművek használatáról és üzemeltetéséről szóló 15/2011. (V.23) BM utasítás, továbbá az azt módosító 12/2013. (V.23.) BM utasítás alapján a Belügyminisztérium személyi állományának joga van térítésmentesen, vagy kedvezményesen a belügyi szerv tulajdonában álló gépjárművek, haszongépjárművek (tehergépkocsi, autóbusz) eseti jellegű igénylésére nem hivatali célokra. A munkáltató a BM rendelet alapján a belügyi szerv munkavállalója, továbbá nyugdíjasa számára rendelkezésére bocsájthat –eseti jelleggel- a személy-illetve tehergépkocsikat, buszokat nem hivatali célú költözés, a gyógy-és üdülőhelyre történő eljutás, onnan a lakhelyre történő visszaszállítás, közvetlen családtag temetése és más okok fennállása esetén.

A BM rendelet a térítési díjakról rendelkező táblázat innen az igénybejelentő lapok innen letölthetőek.

Megjegyezzük, hogy ezen lehetőségről a TMRSZ is csak informálisan szerzett tudomást, majd ebben tájékoztatást kért.

Honlapunkon tájékoztatjuk a belügyi szervek –közöttük a rendőrség- állományát e lehetőségről, a fenti BM rendeletek tartalmáról, mely innen letölthető – BM tulajdonú járművek térítésmentes, illetve kedvezményes használatáról.

Megítélésünk szerint, a jogok gyakorlása és a kötelezettségek teljesítése szempontjából lényeges tények, adatok és körülmények tekintetében az egyenlő lehetőségek, az egyenlő bánásmód, továbbá az információkhoz, erőforrásokhoz történő egyenlő hozzáférés esetében hiányosságok mutatkoznak, melyet ez úton igyekszünk kiküszöbölni.

Bízunk benne, hogy a belügyi szerv az egyenlő lehetőségeket, az egyenlő bánásmódot, továbbá az információkhoz, erőforrásokhoz történő egyenlő hozzáférést hatékonyabban fogja biztosítani a munkavállalók részére, és a továbbiakban a TMRSZ-t is tájékoztatja külön felhívás nélkül a munkavállalókat érintő kedvezményekről, mivel ez közös érdek.

ETTŐL FÜGGETLENÜL IS, SZAKSZERVEZETÜNK MINDEN TUDÁSÁVAL ODAHAT, HOGY MINDEN JOGSZABÁLY ADTA KEDVEZMÉNYRŐL TUDÓSÍTSA TISZTELT TAGSÁGÁT A JÖVŐBEN IS.

 

                                                                                                       TMRSZ