Igaz és nem kacsa!

Kétrendbeli, folytatólagosan elkövetett bujtogatás miatt 160 ezer forintos pénzbüntetésre, méltatlanság miatt alezredesi rendfokozatától megfosztásra ítélte a magyar állampolgárságú Szima Juditot, a Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezete (TMRSZ) főtitkárát a Katonai Bíróság, amit a Legfelsőbb Bíróság végzésében helybenhagyott! Az ügy a Nemeztközi Bíróságon folytatódik!


Az ügy a Nemeztközi Bíróságon folytatódik!

A Budapesti Katonai Ügyészség még 2008-ban emelt vádat Szima Judit magyar állampolgárságu TMRSZ főtitkára ellen, mivel szakszervezeti vezetőként kiállt a rendőri munkavállalók mellett. Ezt az előző és a mostani rezsim is bujtogatásnak minősítette.

A főtitkárt első és másodfokon is elmarasztalta a bíróság. A Legfelsőbb Bíróság, most ezen ítéleteket hagyta helyben. A korábbi, még nem jogerős ítélet szerint lefokozták a magyar állampolgárságú Szima Juditot, a TMRSZ főtitkárát, aki egészségi okok miatt tavaly augusztusban nyugállományba vonult.

A Legfelsőbb Bíróság tanácsvezető bírája az ítélet indoklásában – „pikáns volt a történés, mert előre megírt többoldalas anyagot olvasott fel a bírónő dr. Molnár Róza a tanács elnöke ” kifejtette, hogy a magyar állampolgárságu Szima Judit, szakszervezeti vezetőként konkrét parancsokról mondhatott volna véleményt, ám szerinte általánosságban nem bírálhatta volna a rendőrség vezetőit.

A végzés kihirdetése után a hármas bírák,- más tárgyalás már nem volt kitűzve- nem mertek kijönni a teremből, segítséget kérhettek, mert rendész ment be hozzájuk, és zárta rájuk a tárgyalóterem ajtaját.

A keddi ítélet jogerős, fellebbezésre illetve egyéb jogorvoslatra Magyarországon nincs lehetőség, az ügy a nemzetközi bíróságon folytatódik!
Rövidesen videó kerül fel a tárgyalásról és mindenki leszűrheti azt, hogy ma Magyarországon mi folyik az “igazság házában”!

Előzmény: Folytatódik a bujtogatási ügy – tárgyalás holnap