Levél Lázár Jánostól

Dr. Lázár János
Országgyűlési képviselő
Fidesz – Magyar Polgári Szövetség
frakcióvezetője

 

 

Szima Judit
Főtitkár Asszony részére

 

Szekszárd,
Tanya utca 4.
7100

 

 

Tisztelt Főtitkár Asszony!

 

 

A Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezet a részben általam jegyzett alkotmánymódosítási javaslat elleni tiltakozásul május 24-25-26. napjára demonstrációt hirdetett Hódmezővásárhelyre. A helyszínválasztás sokakból értetlenkedést váltott ki, hiszen Hódmezővásárhelynek az Alkotmány tervezett módosításában sem szerepe, sem befolyása nincsen, a város lakói, vagy akár a polgármesteri hivatal dolgozói így csupán túszai elszenvedői lehetnek a Tettrekész-féle tiltakozó akciónak, nem pedig tárgyalópartnerei.

Az Önök indokolásából számomra az tűnik ki, hogy a helyszínválasztás mögött egy, a személyemmel kapcsolatos félreértés húzódhat meg. Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város polgármestere ugyanis valóban én vagyok, az alkotmányrnódosítás tervezetét azonban ettől a tisztségemtől teljesen függetlenül, a Fidesz – Magyar Polgári Szövetség országgyűlési képviselőcsoportjának vezetőjeként nyújtottam be, önkormányzati vezetőknek erre – közvetlenül – nincs is lehetősége a magyar jogrend szerint.

Mindezzel természetesen nem az Önök jogát szeretném elvitatni a vásárhelyi demonstrációtól, csupán néhány, a fentiekkel összefüggő részlettel kapcsolatban szerettem volna Önöknek tájékoztatást nyújtani. Frakcióvezetői feladataim a hét elején rendre a fővárosba szólítanak, ami alól sajnos ez a hét sem kivétel. Ezért, ha valóban csupán a személyem miatt vállalják az utazással járó kényelmetlenségeket, sajnálattal kell tájékoztatnom Önöket arról, hogy a demonstráció meghirdetett kezdőpont ján éppen ott leszek, ahonnan Önök utánam jönni készülnek: Budapesten.

Fentiek miatt csak szerdán tartózkodom Hódmezővásárhelyen, ezért engedjék meg, hogy 2011. május 25. napján, szerdán 13.00 órára meghívjam a Tettrekész képviselőit a Fidesz – Magyar Polgári Szövetség Hódmezővásárhelyi Csoportjának irodájába (6800 Hódmezővásárhely, Bajcsy-Zsilinszky Endre u. 2.) a kialakult helyzetre való tekintettel egy közös egyeztetésre.

Végül, attól a ténytől korántsem függetlenül, hogy Hódmezővásárhelynek a vitatott alkotmányrnódosítás-tervezethez semmiféle köze nincs, tisztelettel kérem Önöket, hogy városunk általunk sokra becsült rendjére és békéjére fokozottan ügyeljenek, segítsenek annak megőrzésében!

Engedjék meg, hogy a válaszlevél kínálta alkalmat is felhasználjam az alkotmányrnódosítási törekvés mögötti két legfontosabb alapvetésünk hangsúlyozására. A csőd széléről visszahozott Magyarország nem engedheti meg magának, hogy évente több mint 50 milliárd forintot fordítson harmincezer életerős, munkaképes ember ellátására. Az országnak szüksége van erre a harmincezer tettre kész emberre, mert hozzájárulhatnak az ország sokféle értelemben vett biztonságához.

Másfelől azonban szeretném Önöket ismételten biztosítani afelől, hogy a változások tervei nyomán kialakuló egzisztenciális bizonytalanságokat és emberi félelmeket sem az előterjesztők, sem a parlamenti többség egyetlen képviselője sem veszi félvállról. Olyan, és csak olyan módosítás fogadható el a számunkra, amelynek eredményeképpen egyetlen rendvédelmi dolgozó sem maradhat a korábbi ellátásánál kevesebb biztonságot nyújtó, és a testi-lelki állapotának is megfelelő kenyérkereset nélkül.

A társadalmi szempontból leginkább igazságos megoldás megtaláláshoz rendkívül fontosak az olyan szakmai érdekképviseleti szervezetekkel folytatott egyeztetések, mint amilyen a Tettrekész is.

Együttműködésre készen várom tehát Önöket szerdán délután, Hódmezővásárhelyen.

 

Budapest, 2011. május 23.

 

 

Tisztelettel,

 

 

Lázár János

 

 

Letölthető anyag: Lázár János levele PDF formátumban