A gyanúsított MSZP-s a rendőrkapitány képével kampányol

Forrás: www.magyarhirlap.hu – 2010.03.05.

A két bűncselekménnyel, hűtlen kezeléssel és hivatali visszaéléssel gyanúsított Hatvani Csaba, a szocialisták terézvárosi parlamenti képviselőjelöltje a volt kerületi rendőrkapitány fényképével kampányol szóróanyagában.


Plánk Róbert rendőr alezredes fényképét a hozzájárulása nélkül tették bele a szóróanyagba. Az ügyben megkerestük a BRFK-t, amely közleményben tudatta, hogy a szocia lista politikus megsértette a rendőrség függetlenségét, visszaélt a kapitány képmásával, s megtévesztette a választókat is, hogy egy politikai párt szimpatizánsaként tüntették fel. Riválisa, Illés Zoltán az ügyben az Országos Választási Bizottsághoz fordul, s tegnapi tájékoztatóján kijelentette, hogy ez demokráciában megengedhetetlen.

Józsefvárosban pedig azt éltük meg, hogy Kuncze Gábor volt SZDSZ-elnök fogta vissza a közelgő választások után várható jobboldali „túlhatalom” miatti rettegésben az MSZP két képviselőjelöltjét és a szocialista szimpatizánsokat. Abban azért Komássy Ákos, Szabó Zoltán és az SZDSZ volt elnöke is megállapodott: a Jobbik megerősödésétől valóban tartaniuk kell. A politizálástól visszavonuló Kuncze a józsefvárosi MSZP-jelölt édesanyjának, Hortobágyi Évának a felkérésére kampányolt a kormánypárt mellett.

 

Bán Károly – Pál Gábor

 

Forrás: www.magyarhirlap.hu