Szinte hihetetlen…

Szinte hihetetlen: Kompromisszumra jutott a Tettrekész és a rendőr-főkapitány

Forrás: www.zalaihirlap.hu – 2009. szeptember 23. 14:24 – Szerző: Szalabán Attila

Kaposvár – Megegyezés született a Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezete és Mergancz Sándor ezredes, Somogy megyei rendőr-főkapitány között, így elmarad a nagykanizsai bevetési szolgálat soraiban dolgozó 65 rendőr áttelepítésének ügyében meghirdetett demonstráció.



A Tettrekész péntek délre hirdetett demonstrációt Kaposvárra. A tüntetés azonban elmarad.

– Az országos rendőr-főkapitány egy hónappal ezelőtt 61 pontból álló cselekvési tervet fogadott el, melynek része, hogy a 65 emberből álló nagykanizsai bevetési szolgálatot áttelepítik Kaposvárra. Ezzel őket napi 200-300 kilométernyi utazásra kötelezték volna, mely a bérüknél több kiadást jelentett volna a számukra. Kissé leplezett módon meg akartak tőlük szabadulni – magyarázta Szima Judit, a Tettrekész főtitkára. – Mi inkább áthidaló megoldási javaslatot terjesztettünk elő, melyet egészen a demonstráció meghirdetéséig nem vettek komolyan. Most azonban leült velünk tárgyalni a somogyi főkapitány, és meg is állapodtunk, így lefújtuk a demonstrációt.

Mint megtudtuk, a megegyezés értelmében az érintett 65 rendőr telephelye átkerül ugyan Kaposvárra, ám az eddigiektől eltérően nem naponta kell majd odautazniuk, hanem 24-72 órás fordában fognak dolgozni. Ez azt jelenti, hogy havonta egy-egy embernek elég lesz 7-10 alkalommal a somogyi megyeszékhelyre autóznia, s megkapja a törvényileg számára járó kilométerpénzt is – ellenben a főkapitányság megspórolja az őket munkába szállító busz több millió forintos havi költségét. A megállapodás tényét a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság is megerősítette.

Szima Judit lapunknak leszögezte: elégedett a fejleménnyel, ám a Tettrekész nem pihenhet. Tudomásukra jutott ugyanis, hogy szintén az országos főkapitányi 61 pont miatt Győr-Moson-Sopron megyében 122 rendőr elbocsátását tervezik, s ezt is szeretnék megakadályozni.

 

Forrás: Zalai Hírlap – http://www.zalaihirlap.hu/legfrissebb_hirek/20090923_tetterekesz