Mert adni jó! – Cipősdoboz akció

 

Egész biztosan hallottatok már a Cipősdoboz Akcióról. Ezúton tájékoztatunk titeket, hogy idén a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság is csatlakozott a helyi akcióhoz, a Vas Megyéért Egyesület által meghirdetett „Nagy Vas Megyei Cipősdoboz Akció”-hoz.

Kérésükre, de nagy örömmel szeretnénk veletek megosztani a felhívásukat.

Az ajándékotokat a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Söptei úti objektum, Szent László Termének előterében kialakított gyűjtőponton adhatjátok le, legkésőbb 2018. december 20-ig.

Pontos cím: 9700 Szombathely, Petőfi S. u. 1/C számú „A” épület földszinti előtere.

A Nagy Vas Megyei Cipősdoboz Akcióról ITT is olvashattok.

Az akció egyébként országos, a Baptista Szeretetszolgálat rendezésében, a gyűjtőpontokat ezen a linken találjátok, és az oldalukon tájékozódhattok egyebekről is.

Nem kívánunk belemenni a részletekbe, hiszen az interneten mindent megtaláltok, de pár mondatot kiemelnénk:

 A dobozok elsődleges „kikötői” gyermekotthonok, nagycsaládos szervezetek, kórházak, fogyatékos gyermekek fejlesztésével foglalkozó iskolák, egyesületek, alapítványok, civil szervezetek.

Keress egy jó állapotban lévő, üres cipősdobozt, döntsd el, hogy hány év körüli fiúnak vagy lánynak szánod ajándékod, és ennek megfelelően töltsd meg.

A dobozba bármit tehetsz, aminek egy gyerkőc örülhet, de elsősorban:

mesekönyvet és ifjúsági könyveket, színezőt,

játékot (társasjátékot, kártyát, kockát, építőjátékot, foglalkoztató és készségfejlesztő játékot, babát, autót, labdát, ugráló kötelet, egyéb sporteszközt, stb.),

higiéniai felszerelést (dezodort, tusfürdőt, sampont, fogkefét, fogkrémet, fésűt, kézkrémet),

édességet (cukorkát, nyalókát, csokoládét, kekszet)

íróeszközt és egyéb iskolai felszereléseket (füzetet, tollat, filcet, zsírkrétát, színes ceruzát, vízfestéket, temperát, radírt, hegyezőt)

kedves lehet még egy képeslap néhány üdvözlő sorral, jókívánsággal, (de posta- vagy e-mail címed nem célszerű megadni!)

Elkészített ajándékod csomagold be színes csomagolópapírral, lehetőleg külön a tetejét és külön az alját, majd ragaszd le átlátszó cellux ragasztó szalaggal, vagy kösd át zsineggel! Így nem nyílik ki szállítás során, viszont könnyen kinyitható és visszazárható az elengedhetetlen biztonsági átnézések elvégzésekor! A dobozra jól láthatóan írd fel, hogy milyen korosztályú lánynak/fiúnak szánod ajándékod,

pl. így: “fiú 12″ vagy “lány 8″.

Az elkészült ajándékcsomagot legkésőbb december 20-ig juttasd el a cipősdoboz begyűjtő helyek valamelyikébe.