Migrációs területen szolgálatot teljesítők helyzete

1A TMRSZ tájékoztatást és haladéktalan intézkedést kért a  migrációs területen szolgálatot teljesítők elhelyezésével, ellátásával kapcsolatban.

A határokra átrendelt, vezényelt állomány ellátásával és elhelyezésével kapcsolatban  a  hozzánk érkezett információk szerint a pihenőhelyek tekintetében ismételten problémák jelentkeznek, azaz azok a jelenlegi hideg időjárás ellen nem védenek, a felállított sátrak huzatosak, a melegedés célját nem szolgálják az előírásoknak megfelelő mértékben, továbbá  kinézetük és felszereltségük is kívánnivalót hagy maga után. A körülményekről néhány fotót is mellékeltünk példaként. A fényképek ittittitt és itt tölthetőek le.

A hozzánk érkezett jelzések szerint a meleg teával való ellátás terén is problémák vannak, ami a hideg időjárásra, s a hosszú időn keresztül szabadban teljesített szolgálatellátásra való tekintettel – 12, 15  stb. óra – elvárható, hogy megfelelő helyen lévő meleg ital is álljon rendelkezésre. Illetve olyan jelzések is érkeztek, hogy meleg ételt hébe-hóba kapnak, mindenkinek saját magának kell erről gondoskodnia, és van olyan hely is, ahol meleg teát egyáltalán nem is kapnak, melegedési lehetőség nem megoldott. Fűtetlen, elöl teljesen nyitott fél sátor áll a rendelkezésükre. Az üggyel összefüggő megkeresés itt tölthető le.

TMRSZ