Életet mentettek a készenléti rendőrök

A készenléti rendőrök lélekjelenléte és helyzetfelismerése mentette meg a férfi életét.

130515_baleseti_szimulacioA Készenléti Rendőrség járőrei 2014. június 10-én a Budapesti Rendőr-főkapitányság IV. kerületi Rendőrkapitányság illetékességi területén látták el szolgálati feladataikat, amikor arra lettek figyelmesek, hogy egy postás hirtelen a kerékpárját magára rántva a járdára zuhan és egész testében remegni, majd fuldokolni kezd. A rendőrök azonnal a férfihez siettek, akit egyikük elsősegélyben részesített, míg társa értesítette az Országos Mentőszolgálatot.

A járőrök a szájüregébe tekintve észrevették, hogy a férfi fogprotézise keresztbe fordult a nyelőcső közelében, amit azonnal el kellett távolítani, mert az 55 éves levélkihordó feltehetően az oxigénhiányos állapottól kékülni kezdett.

Légútjának szabaddá tételét nagyban nehezítette, hogy a férfi végig görcsösen rángatózott. A rendőröknek egy fém kanál segítségével sikerült kipiszkálniuk a légzését akadályozó fogprotézist és annak darabjait, amelynek eredményeként a magatehetetlen férfi akadálymentesen lélegezni kezdett.

A férfit a készenléti rendőrök átadták az időközben kiérkező mentőápolók részére, akit a további orvosi vizsgálatok elvégzése céljából kórházba szállítottak.

Forrás: http://www.police.hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/helyi-hirek/eletet-mentettek-a-keszenleti-rendorok