A rendőrség egészségügyi dolgozóinál elmarad a béremelés

Nem csak a BRFK egészségügyi dolgozóinál vannak (bér)problémák

a tájékoztatás szerint a 2014. évi béremelés mindenütt elmarad?!

 69c24d8d-8241-4e68-a25a-1eb906ad42d9

A BRFK Humánigazgatási Szolgálat tájékoztatása szerint a 2013. év során folyamatosan töltik fel az üres orvosi helyeket, így év végére valamennyi orvosi rendelőben lesz orvos. Az orvosok feladatkörébe tartozik a rendelés, az egészségügyi biztosítási feladatok ellátása, valamint a szakközépiskolába és főiskolára jelentkezők egészségügyi szűrése, ami jelentős leterheltséggel jár, és nehezíti a rendelők folyamatos működőképességének fenntartását.

A BRFK Humánigazgatási Szolgálat Egészségügyi Osztály állománya hivatali munkarendben dolgozik. A rendelési idő hétfőtől csütörtökig 8.00 órától 14.00 óráig, pénteken 8.00 órától 13.00 óráig tart. A rendelésen kívüli munkaidő alatt kerül sor az adminisztrációs és egyéb technikai feladatok (például gyógyszerkészlet feltöltése) végrehajtására. Hétfőtől csütörtökig 14.00 óra és 16.00 óra között a sürgős ellátást előre meghatározott ügyeleti rend szerint mindig egy rendelő személyzete biztosítja (ügyelet).

A BRFK Humánigazgatási Szolgálat Egészségügyi Osztály állománya jellemzően nem OEP által finanszírozott ellátást nyújt. A Gazdasági Főigazgatóság tudomása szerint a béremelés elmaradása nem kizárólag a BRFK állományába tartozó egészségügyi dolgozókat érinti, hanem az általános rendőrségi feladatokat ellátó szerv állományának valamennyi egészségügyi dolgozóját.

TMRSZ