Megölték Eszes Tamást? – A rendőrség cáfol

Forrás: Blikk.hu

Amennyiben a boncolás során valóban idegenkezűséget állapított meg az orvosszakértő, az azt jelenti, hogy Eszes nem öngyilkos lett, mint ahogy az elterjed, hanem valakik megölték. A felakasztott holttestét november 3-án a gyöngyöspatai házának a fészerében találták meg.


Eszes Tamás

A rendőrség nem cáfolta az információnkat. A Heves megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője, Soltész Bálint százados kérdésünkre elmondta: amíg a szakértői vizsgálat jegyzőkönyvét nem kapják meg, addig hivatalosan nem mondanak semmit.

Eszes Tamás a Véderő nevű radikális csoport parancsnokaként vált ismertté akkor, amikor Gyöngyöspatán etnikai konfliktus robbant ki a roma kisebbséggel kapcsolatosan. Eszes még a gyöngyöspatai polgármesteri címre is pályázott, ám a választáson elbukott. Felhagyott a politizálással, lemondott a Véderő parancsnoki posztjáról is.

Haláláig egyre rosszabb körülmények közé került, mivel nem talált munkát magának. Abba a Jókai úti házba, ahol holttestét megtalálták, csak néhány hónapja költözött élettársával és az asszony gyermekével. Ám lapértesülés szerint mindenszentek óta egyedül volt Eszes, mivel az asszony és gyermeke elköltöztek tőle. A férfi megtalálása napján délután 5 órától kempó edzést tartott volna a faluban, ám nem érkezett meg, elkezdték keresni, és így találtak rá a holttestére.

A rendőrség még e hétre ígért részletes tájékoztatást az ügyről, így arról is, hogy a vizsgálat milyen irányban folytatódik tovább. Szakértők szerint ismeretlen tettes(ek) ellen emberölés miatt nyomozhatnak majd.

Blikk-információ

Forrás: Blikk.hu

Bizonyítottan kizárható az idegenkezűség – Eszes Tamás halálesete

2011.11.09. szerda 08:08

Mint arról korábban hírt adtunk, 2011. november 3-án a késő délutáni órákban érkezett állampolgári bejelentés, mely szerint gyöngyöspatai otthonában holtan találták Eszes Tamást.

A lefolytatott helyszíni szemle valamint az igazságügyi-orvosszakértői vélemény alapján egyértelműen kizárható az idegenkezűség, Eszes Tamás önkezével vetett véget életének.

A rendőrség az eljárás során vizsgálja a rendkívüli haláleset körülményeit.

Soltész Bálint r. százados
Heves MRFK szóvivő

Forrás: http://www.police.hu/heves/aktualis/hev20111109_01.html