300 millió… snitt

A legelemibb együttmüködési készség is csak látszat-érdekegyeztetés az ORFK részéről, avagy hogyan lett a 600 millióból 300 millió, majd semmi. Kit is érdekel, hogy Budapesten létszámhiány van?
Előzmény: Kritika egy rossz tervezettel kapcsolatban


 

ORSZÁGOSRENDÖR-FŐKAPITÁNYSÁG
ORSZÁGOS RENDŐRFŐKAPITÁNY-HELYETTES
GAZDASÁGI FŐIGAZGATÓ

Szám: 14451/6/2008. ált.

Dr. Bárdos Judit asszony
Belügyi és Rendvédelmi Dolgozók Szakszervezete fötitkára
Bebes Tibor úr
Rendészeti Védegylet főtitkára
Pongó Géza úr
Független Rendőr Szakszervezet főtitkára
Szima Judit asszony
Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezete főtitkára

Székhelyeiken

 

Tisztelt Főtitkár Asszony/Úr!

 

Tájékoztatom, hogy a budapesti rendőrségi létszámhiány megoldása érdekében folyósítandó vissza nem térítendő munkáltatói támogatás tárgykörben az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium rendészeti szakállamtitkára 2008. augusztus 6-án 14.00 órától egyeztető értekezletet tartott.

A fenti értekezleten elhangzottak szerint a minisztérium célul tűzte ki a jelenleg hatályos BM rendeletek lakástámogatási rendszerének módosítását, valamint a budapesti létszámhiány orvoslására, a vissza nem térítendő munkáltatói támogatás feltételrendszerének kialakítását is. Azonban e két célt jogtechnikai szempontból elkülönülten, azaz BM rendeletmódosítással, illetve új IRM rendelet kibocsátásával kívánják megvalósítani.

A fentiekben részletezett indokok alapján a korábban, azonos tárgykörben folytatott megbeszéléseinken elhangzottak okafogyottá váltak, különös tekintettel arra, hogy a vissza nem térítendő lakhatási támogatásról a miniszter IRM rendeletben kíván rendelkezni.

Természetesen a lakhatási támogatás jelenleg is hatályos BM rendeletekben szabályozott részleteivel kapcsolatban jogi állásfoglalásukat, véleményeiket, módosító javaslataikat továbbra is várjuk.

 

B u d a p e s t, 2008. augusztus 8.

 

Tisztelettel:

 

dr. Sipos Gyula
r. dandártábornok

 

A levél

A levél PDF formátumban