Közlemény – 2011.06.01.

Ezúton tájékoztatjuk tagjainkat, valamint szimpatizánsaink egyre bővülő körét, hogy a kormányzati szándék előtt újfent meghajló mutyi szakszervezetek kizárták a rendőrségen legnagyobb taglétszámmal rendelkező szakszervezetet, a TMRSZ-t a 2011. június 2-ára tervezett érdekegyeztető megbeszélésről!

Közlemény
Közlemény

A TMRSZ által 2011. május 24., 25., 26. napján Hódmezővásárhelyen tartott demonstrációsorozat keretén belül Dr. Lázár János frakcióvezető tolmácsolta szakszervezetünk részére Orbán Viktor Miniszterelnök személyes meghívását a május 30-ára tervezett szakszervezeti érdekegyeztetőre.

Tekintettel arra, hogy ezen egyeztető megbeszélés általunk ismeretlen okból elhalasztásra került, számtalan alkalommal próbáltunk tájékoztatást kérni az elmaradás okáról valamint az újabb tárgyalás időpontjáról. A Miniszterelnök azonban válaszra sem méltatta az ország legnagyobb hivatásos állományú rendőröket tömörítő szakszervezete kérdését.

Fenti előzményeket követően Powell Pál, a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Érdekképviseleti Szervezetének elnöke, Szijjártó Péter miniszterelnöki üzenetének engedelmeskedve, a mai napon tájékoztatta Szima Judit főtitkárt arról, hogy a többi szakszervezet egyhangúan úgy döntött, a TMRSZ nem vehet részt az Orbán Viktor Miniszterelnökkel június 2. napjára szervezett egyeztető megbeszélésen.

Fenti egyértelműen diszkriminatív és pofátlan lépés miatt most különösen fontos a határozott fellépés, ugyanis a TMRSZ az egyetlen szakszervezet, amelyik hisz az összefogás erejében és abban, hogy kellő nyomatékkal megvédhetjük jogos érdekeinket!

Tájékoztatunk tehát minden tagot, családtagot, érdekeltet és szimpatizánst, hogy a TMRSZ folyamatos demonstrációt folytat a Kossuth téren, ahol a Kossuth szobor melletti sátrunkban várjuk az érdeklődőket.

Fentiekre figyelemmel 2011. június 2-án csütörtökön 8 órától gyülekezünk a szerzett jogaink védelme érdekében, továbbá 2011. június 6-án 13 órától késő estig a május 30-ival azonos menetrend szerinti demonstrációval fejezzük ki tiltakozásunkat a hivatásos állományt érintő elvonási szándékok ellen.

Kérünk mindenkit, hogy akinek lehetősége van, az június 2-án reggel csatlakozzon szakszervezetünkhöz a tiltakozás kifejezése céljából!

Ezen kívül különösen fontos, hogy június 6-án 13 órától MINDENKI jelenjen meg a Kossuth téren tartandó demonstrációnkon. Kérünk MINDENKIT, hogy akár egy rövid látogatás erejéig is, de szakítson időt saját vagy családtagja jövőjének biztosítása érdekében és pusztán jelenlétével támogassa a demonstráció célját!

A demonstrációval kapcsolatosan folyamatos tájékoztatást adunk a honlapunkon.

TMRSZ