KMB-sek 4,1-es szorzója

… 2008.január végi vezetői értekezleten Juhász Gábor államtitkár, valamint az IRM egyik főosztályvezető asszonya, mint felelős vezetők nyilatkoztak arra vonatkozóan, hogy 2008.04.01-i hatállyal a KMB-seknek a szorzóját 4,1-re fogják emelni.

Szám: ORFK-16/2008.

Dr. Bencze József r. altábornagy

Országos Rendőr-főkapitányság

Vezetője

 

Budapest

 

Tisztelt Főkapitány Úr!

 

Az Ön által tartott 2008.január végi vezetői értekezleten Juhász Gábor államtitkár, valamint az IRM egyik főosztályvezető asszonya, mint felelős vezetők nyilatkoztak arra vonatkozóan, hogy 2008.04.01-i hatállyal a KMB-seknek a szorzóját 4,1-re fogják emelni. Továbbá az is elhangzott, hogy erre a fedezet megvan, azt a kormány biztosítja.

Ezt erősítette meg a a későbbiekben az IRM volt és jelenlegi minisztere, illetve Gyurcsány Ferenc miniszterelnök úr is.

A mai napig sem a TMRSZ, sem a dolgozók nem kaptak arra vonatkozóan érdemi tájékoztatást, hogy a 2008.04.01-ig a körzeti megbízottak bérezésének IV. beosztási kategóriába történő besorolása, a hozzátartozó fizetési fokozat-, és szorzószám bevezetése megtörténik-e, az a májusban folyósítandó, április havi fizetésükben jelentkezik-e a közel 2800 fős KMB-snek. Amennyiben nem, akkor mi az oka annak, hogy az ígéretek nem teljesültek,teljesülnek.

Ugyanakkor kérem Önt, hogy a vezetői értekezletek jegyzőkönyveit, melyen személyem is részt vett soron kívül megküldeni szíveskedjék. Ez idáig több alkalommal kértem a titkárságáról a keletkezett jegyzőkönyveket, de még 2008. március elején is azzal utasítottak el, hogy nincs aláírva.

A fentiek alapján kérem érdemi tájékoztatását, és a jegyzőkönyvek megküldését.

 

Szekszárd/Budapest, 2008. 04. 02.

 

Tisztelettel:

 

Szima Judit főtitkár