Újra a déli határszakaszra tart a TMRSZ

Többször olvashattatok honlapunkon a 2016. március 23-ai helyszíni bejárást követő eseményekről. Az ott tapasztaltakról készült összegzésünk hosszú utat járt be.

itt vagyunk veletek2016.07.19-én érkezett meg a Műveleti Országos Rendőrfőkapitány-helyettes, Készenléti Rendőrség parancsnoka, dr. Balogh János vezérőrnagy úr átirata, melyben arról tájékoztatta a TMRSZ-t, hogy a korábbiakban írt észrevételeinket, javaslatainkat teljes körűen kivizsgálták és ennek során, a jelzett, problémás területek tekintetében haladéktalanul intézkedtek az esetlegesen fennálló hiányosságok korrigálása, a munkavállalók egészségének megőrzése, a munkafeltételek biztonságossá tétele, valamint a vonatkozó jogszabályok maradéktalan betartása érdekében.

Tájékoztattak továbbá, hogy kérésünknek megfelelően, 2016. augusztus-szeptember hónapban, előzetes egyeztetést követően, biztosítják a bejárást az SZRSZKI területén a Készenléti Rendőrség képviselőivel.

Természetesen a TMRSZ időpontot egyeztet , és 2016. szeptember elején a Készenléti Rendőrség képviselőivel együttesen meg fogja tekinteni a déli határszakaszra küldött és a szakközépiskolában elhelyezett kollégák élet- és munkakörülményeit, azaz azt, hogy ott tartózkodásuk idején a munkavállalók egészségének megőrzése, a munkafeltételek biztonságossá tétele, valamint a jogszabályoknak (is) megfelelő feltételek mellett vég(e)z(het)ik-e munkájukat , s természetesen szükség esetén – mint eddig is tette szakszervezetünk –  az illetékesek felé jelzéssel élünk, javaslatokat teszünk, harcolunk a tagságunk jogai védelme érdekében a jogszabályok adta keretek között.

….csak reménykedni tudunk abban, hogy a szeptemberi bejárás alkalmával már nem kell a korábbiakhoz hasonló hiányosságokról, jogellenességről beszámolnunk, hanem dr. Balogh János vezérőrnagy úr tájékoztatásának megfelelően a megtett „szükséges intézkedések” után, már minden megfelel az előírásoknak…

Szeptemberben folytatjuk….

TMRSZ

 

Előzmények:

http://www.tmrsz.hu/2016/06/17/a-belugyminisztert-nem-erdeklik-a-hataron-levo-rendorok-munkakorulmenyei/

http://www.tmrsz.hu/2016/05/25/hatarellenorzesek-orfk/

http://www.tmrsz.hu/2016/05/02/tmrsz-kuzdelme-a-hatarszakaszon-szolgalatot-teljesitok-tisztesseges-munkafelteteleinek-biztositasaert-is/

http://www.tmrsz.hu/2016/04/04/munkavedelmi-szemle/