Jogi képviselet

Szakszervezetünk tagjai számára jogi képviseletet biztosít. Ahhoz, hogy egy ügyben a jogi képviseletedet elláthassuk, le kell töltened a jogi meghatalmazási adatlapot, melyet kitöltését követően a 36 74 510 042 számra elsődlegesen el kell faxolnod, majd a belső futárral a TMRSZ Szekszárdi címére elküldened.

Jogi meghatalmazási adatlap letöltése

Jogi ügyek

A Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezete megújult honlapjának Jogi Ügyek rovatával segíteni szeretnénk munkavállaló kollégáinkat, akik jobb híján eddig önerőből, vagy a TMRSZ útján, vagy egyéb úton szerették volna a munkáltatóval szembeni jogos, vagy jogosnak vélt igényüket érvényesíteni.

Az új rovatban tájékozódhattok mindazokkal az információkról, eredményekről, vagy adott esetben sikertelen erőfeszítéseinkről is, amelyeket a TMRSZ a dolgozók érdekében akár bírósági, akár a munkáltatóval közvetlen tárgyalásos úton próbált rendezni, vagy rendezett. Az eredmények és az azzal kapcsolatos jogi érvelések, jogi álláspontok megismerhetők a feltett anyagokból, amelyeket folyamatosan frissíteni fogunk szándékaink szerint. A különböző munkajogi (anyagi, szociális, szolgálati, kártérítési stb.) kérdések jogi szemléletű ismertetése ma már elengedhetetlen az igényérvényesítés, illetve a szakszervezeti érdekképviselet során. A TMRSZ által „sikerrel” képviselt jogi kérdés eredményének új rovatunkban alkalmankénti ismertetése során szándékaink szerint szakszervezeti hovatartozástól függetlenül segíteni tudjuk valamennyi kollégánkat, illetve reményeink szerint adott esetben akár a civil szférában felmerülő munkajogi kérdésekben való tájékozódás területén is segítséget tudunk adni rovatunk olvasóinak.

A rovatban folyamatosan tájékoztatást adunk a TMRSZ részére megküldött szakmai-jogi jellegű tervezetekről, az azzal kapcsolatos TMRSZ észrevételekről, javaslatokról, illetve amennyiben szükségesnek látjuk a társ-szakszervezetek által az adott tárgyban képviselt álláspontról, javaslatról, és nem utolsósorban a jogalkotás eredményeiről is tájékoztatást fogunk adni.
Nem a bennfentes információk csepegtetésével kívánjuk a „jólértesültség” látszatát mutatni az olvasók felé, hanem éppen ellenkezőleg, minden lényeges jogi jellegű információról tájékoztatni kívánjuk a Tisztelt Látogatót a nyilvánosság felhasználásával, a „több szem többet lát” elve alapján.

A TMRSZ új rovata nem a tévedhetetlenség látszatát kívánja sugallni a látogatók felé. Szándékaink arra irányulnak, hogy rovatunk tájékoztató jellege, munkatársaink tevékenysége még az eddiginél is hatékonyabban segítse a dolgozókat a különböző munkaviszonnyal, szolgálati jogviszonnyal kapcsolatos kérdések jogi megalapozottságú eligazodásában.

A TMRSZ címére várunk továbbá a rovat színvonalának emelése, színesítése céljából szakmai-jogi jellegű felvetéseket, javaslatokat, írásokat is, akár névvel, címmel, akár névtelenül, azzal, hogy azt a TMRSZ megjelenítse a rovatban.

Ugrás az egyéni ügyekhez

Ugrás a közérdekű ügyekhez