- TMRSZ – Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezete - https://tmrsz.hu -

Valami régi, valami új

Régi katonai laktanyából alakították ki az új határvadász komplexumot Szegeden.

 

A 8420 m2 hasznos alapterületű – három felújított és egy új épületből álló – objektum 5,7 milliárd forint keretösszegből készült el és a KR Kelet-magyarországi Határrendészeti Igazgatóság Szegedi Határvadász Bevetési Osztályai, valamint a KR NNI Szegedi Bűnüldözési Osztály elhelyezésére szolgál.

Az épületegyüttest ma – 2018. július 19-én – adta át Papp Károly r. altábornagy, a BM közbiztonsági főigazgatója és Dr. Balogh János r. vezérőrnagy, országos rendőrfőkapitány, mely a XXI. század elvárásainak megfelelő módon biztosít helyet a határvadász bevetési osztály szolgálati helyiségeinek, irodáinak, kiszolgáló helyiségeinek és egy konditeremnek is.

A bűnüldözési osztály által használt épületrészben pedig – egyebek mellett – olyan kihallgatószobát alakítottak ki, mely már távmeghallgató helyiségként is használható az új büntetőeljárásról szóló törvény előírásai szerint.

A komplexum garzonszállójában 5 szinten 110 két személyes lakóegység található.

A Rendőrség honlapján olvasható hírből azt is megtudhattuk, hogy további beruházások is folyamatban vannak a határvadászok elhelyezése érdekében, kivitelezésük az ütemterveknek megfelelően történik.

Bizakodva várjuk az eredményeket, hiszen a korábban tapasztalt állapotok megszüntetésére irányuló valamennyi intézkedés fontos nektek, nekünk, mindenkinek!