Öreg rendőr nem vén rendőr!

Baranyában fontos az állomány megtartása

 

2019. január 30. napján a szakszervezeti képviselőkkel tartott személyes megbeszélés keretében is bemutatkozott Gulyás Zsolt rendőr ezredes, rendőrségi tanácsos, a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság 2019. január 16-i hatállyal megbízott rendőrfőkapitánya.

Gulyás Zsolt r. ezredes – a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság korábbi rendészeti rendőrfőkapitány-helyettese – a jövőbeni együttműködés jegyében biztosította a meghívottakat arról, hogy minden rendőrségi vezető fő célján – azaz a közrendvédelem biztosításán – túl kiemelt jelentőséget tulajdonít az állomány megtartásának, mert véleménye szerint minden rendőr munkájára szükség van, sőt a szervezettől időközben leszerelt, tapasztalt kollégákat visszavárják.

A megbeszélésen az utóbbi időben bekövetkezett jogszabályváltozások kapcsán felmerült, az állományt érintő problémák is szóba kerültek, melyek megoldása ugyan nyilvánvalóan a törvényhozásra tartozik és megyei szinten nem orvosolhatóak, azonban fontos gesztusnak tartjuk Ezredes úr kijelentését, mely szerint kifizetésre kerül azon volt közalkalmazottak jubileumi jutalma, akik idén lennének jogosultak rá, azonban 2019. február 01. napjával az Mt. hatálya alá kerülve arra nem tarthatnának igényt.

 

Ezúton szeretnénk gratulálni Főkapitány úr kinevezéséhez, munkájához erőt és egészséget kívánva, azzal a kifejezett reményünkkel, hogy a jövőbeli együttműködés keretében kölcsönös megelégedést szolgáló megoldások születnek a felmerülő problémák vonatkozásában.

Ellenkező esetben pedig készséggel állunk tagjaink rendelkezésére.