- TMRSZ – Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezete - https://tmrsz.hu -

A teljesítményértékelés anomáliái

Papp Károly altábornagy úrhoz fordultunk a teljesítményjuttatásokkal és teljesítményértékelésekkel kapcsolatban annak érdekében, hogy választ kaphassunk a jelzett anomáliák okán felmerült kérdésekre, mert ahogy korábban már olvashattátok ITT, rendkívül sokan kerestetek meg minket az értékelések miatt.

Meglátásunk szerint a jogalkotói remények és célok nem valósultak meg maradéktalanul, a rendszer elemei felülvizsgálatra és korrekcióra szorulnak, főleg, ha a szándék az, hogy a rendszer egy valóban objektív és átlátható motivációs és értékelési rendszert jelentsen a teljes hivatásos állomány részére. Sajnálatos módon azonban évek óta visszatérő tapasztalat, hogy a jogalkotói szándék ellenében az elvégzett értékelések több esetben nem objektívek, és arra is alkalmasak, hogy az állomány munkához, elöljáróikhoz, munkatársaikhoz való viszonyulását rontsák.

Álláspontunk szerint, ha a munkavállaló igazságtalannak és alapot nélkülözőnek érzi az értékelést, amely kizárja őt a teljesítményjuttatásban részesítésből, az hosszú távon mindenképpen feszültségekhez, végső soron a fluktuáció erősödéséhez vezethet, a bajtársiasság, kollegialitás gyengüléséről nem is beszélve.

Aggályainkat már a bevezetést megelőző koordinációk során is – többször – szóvá tettük, mint lehetséges veszélyeket, és sajnos beigazolódni látszanak… (emlékeztetőül ITTITTITT és ITT)

 

Bízunk benne, hogy kérdéseinkre mielőbb megérkezik Főkapitány Úr válasza, amiről természetesen tájékoztatni fogunk titeket is.

Levelünket ITT olvashatjátok