- TMRSZ – Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezete - https://tmrsz.hu -

Nincs kegyelem

Főtitkár Asszony elleni koncepciós jogerős ítélet után rövid időn belül a jog adta lehetőséggel élve benyújtásra került még 2016. decemberében a kegyelmi kérvény , melyben a köztársasági elnöktől kérelmezte örökös főtitkárunk, hogy a jogellenesen kiszabott szabadságvesztés büntetést ne kelljen letöltenie. Érdekes módon Szekszárdi Járásbíróság csak 60 nap múlva terjesztette fel a kérelmet, húzva az időt, mit sem törődve azzal, hogy emberéletekről van szó. 2017. május 11-ei dátummal Áder János, Magyarország 5. köztársasági elnöke elutasította Szima Judit kegyelmi kérvényét. Elgondolkodásra ad okot az a tény, hogy az elutasítás éppen azon a napon született meg, amikor Főtitkár Asszonynak be kellett vonulnia a börtönbe.

Hiába kérték a kegyelmet a főtitkárunk mellett teljes mellszélességgel kiálló civilek is, minden hatástalan volt. Úgy tűnik kegyelmet csak a bizonyos körökhöz közel állók és azok ismerősei kaphatnak.

Nagyon úgy néz ki, hogy senkit nem hat meg – vezetők, igazságszolgáltatás – ebben az országban, ha a hatalom koholmányok alapján emblematikus személyeket radíroz el a palettáról, mert azok esetleg fel merik emelni a szavukat a jogtalanságok ellen.

Mint ismert, országszerte civil megmozdulások vannak a TMRSZ főtitkárának szabadlábra helyezéséért, aki már több mint egy hónapja szabadságvesztését tölti.

Petícióról, civilekről, tiltakozásról itt olvashat:

http://tmrsz.hu/2017/05/24/szima-juditnak-is-szabadsagot/

A kegyelmi ügyekről a Köztársasági Elnöki Hivatal oldalán itt olvashat:

http://www.keh.hu/kegyelmi_ugyek/1512-Kegyelmi_ugyek&pnr=1