- TMRSZ – Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezete - https://tmrsz.hu -

Civilek ismételt kiállása Főtitkár Asszonyért nemzetközi szinten is

A Nemzetközi Munkásbizottság főtitkárunkért kiálló civilek kezdeményezésére ismét foglakozott Szima Judittal, angol-francia-spanyol nyelvű sajtójában közreadta:

(Ford.): Szima Judit kiszabadításáért! Május 11-én Szima Juditot bebörtönözték, ez a biróság döntése a szakszervezetet éveken át érő, a “szocialista” és a konzervatív Orbán-kormányon átívelő zaklatás és hamis vádon alapuló per után. Május 11-én dolgozók, munkásaktívák gyűltek össze a börtön előtt és tiltakoztak az ítélet ellen. Május 18-án újabb tiltakozásra került sor  Budapesten a Sándor-palota előtt (elnöki rezidencia).

Ezen túl, Belgiumban is a magyar nagykövetség előtti tiltakozásra és petícióra készülnek: “Szabadságot Szima Juditnak”!

*****

Továbbá Somi Judit a következőket osztotta meg szakszervezetünkkel:

„Judit ma telefonàlt, hogy miért, kiderül a veszprémi végrehajtó intézethez írt levelemből: 

veszprem.uk@bv.gov.hu

 

Tisztelt Cim!

Feldúltan értesültünk arról belföldön és külföldön, hogy Szima Juditot ma àtvitték az intézmény beteggondozójàba és ott elvették tőle személyi tulajdonában lévő vérnyomàsmérőjét (sőt làzmérőjét is) – melyre pedig szüksége van, hiszen ugràl a vérnyomàsa, naponta naponta többször kell mérnie.

Arra kérem Önöket, tegyék meg a szükséges intézkedést, hogy Szima Judit visszakapja a kérdéses eszközöket, valamint – amúgy is romló – egészségére vigyàzzanak.

Köszönettel,

Somi Judit”

*****

Tájékoztatjuk olvasóinkat, hogy örökös főtitkárunktól már a bevonulásakor elvették a vérnyomásmérőjét és lázmérőjét, mondván azok nem birtokban tartható tárgyak. Védőügyvédje  a jogszabályok szerinti hivatalos kérelmet nyújtott be annak érdekében, hogy az eszközöket egészségi állapotára tekintettel Szima Judit magánál tarthassa, hiszen szükséges magas vérnyomás betegsége miatt a rendszeres – naponta többszöri – vérnyomás ellenőrzése is. Bízunk benne, hogy a hivatalos kérelem pozitív elbírálásban részesül.

TMRSZ