- TMRSZ – Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezete - https://tmrsz.hu -

„SZIMA JUDITNAK IS SZABADSÁGOT!”

Civil megmozdulás a politikai fogoly TMRSZ főtitkárának szabadlábra helyezéséért

A közelmúltban megalakult a „Szima Juditnak is szabadságot!” facebook csoport ( https://www.facebook.com/groups/443550522647073/?fref=ts ) , amelyhez bárki csatlakozhat, aki egyetért a csoport nevében megfogalmazott követeléssel.

A csoport vezetőinek szervezésében 2017. május 18-án petíciót nyújtottak át Áder Jánosnak címezve a Köztársasági Elnök Hivatalában, ahol tájékoztatták őket, hogy a főtitkár érdekében beterjesztett kegyelmi kérvény elbírálása meg sem kezdődik addig, amíg a Kúria a felülvizsgálati eljárása során nem hoz döntést a politikai nyomás révén hozott szégyenteljes jogerős ítéletről.

Magyarország politikai vezetése véleményünk szerint az erdogani úton járva már elkezdte a politikai ellenfelei üldözését, bebörtönzését, amelynek mára már szimbolikus alakja lett Szima Judit, aki mindvégig a törvényesség és a rend védelme érdekében állt ki és szólalt fel, amikor arra szükség mutatkozott.

Civilek ismerték fel és látják, hogy ami ma Szima Judittal történik a hatalomnak megfelelő bírósági döntések által, az holnap bárkivel megismétlődhet, ezért a tiltakozás, az összefogás és az egységes kiállás lehet az egyetlen útja és módja annak, hogy a demokratikus berendezkedés útjáról letéríteni szándékozóknak útját álljuk. Ma a rendőröket fosztják meg törvényes és szerzett jogaiktól, holnap a civilek egy csoportját, vagy bárki mást…

Köszönjük Fórizs Eszternek, Somi Juditnak, Lipták Lillának , Ács Sándornénak, a NAF-nak  és barátaiknak, hogy a főtitkárunk és munkatársai elleni meghurcoltatásokkal szemben felemelik a hangjukat és bátran kiállnak azért az asszonyért, aki 2006-ban először szólalt meg a rendőrök és az elégedetlenek emberek elleni demonstrációk során a törvényesség és a rend betartása, betartatása érdekében.

Ma Szima Judit börtönben ül, akik pedig kiadták a parancsot a börtönbe zárására, azok pedig, azok köztünk járnak, kelnek és irányt mutatnak a romlás felé, reményteli jövőnek hazudva azt.

Álljunk ki bátran a bebörtönzött Szima Judit mellett! Köszönjük mindenkinek a segítő támogatást!

TMRSZ