Bács-Kiskun megye – fizetési felszólítás jogerősen hatályon kívül helyezve

Mint arról korábban hírt adtunk (http://tmrsz.hu/2017/02/24/illetmeny-visszafizetesre-kotelezo-munkaltatoi-felszolitas-hatalyon-kivul-helyezese-bacs-megye/)  a Kecskeméti Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság helyt adva keresetünknek, a munkáltató által kiadott fizetési felszólítást hatályon kívül helyezte elfogadva jogi érvelésünket a felszólítás jogtalansága tárgyában.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság – belátva az ítélet jogosságát – nem húzta az időt, mint általában szokták ezt tenni más megyékben,  nem fellebbezett az I. fokú ítélet ellen ( mely tisztességes magatartása például szolgálhat a többi MRFK-nak ) , így az I. fokú ítélet a fellebbezési 15 napos határidő eltelte után jogerőssé vált.

Így tagunknak – a most már jogerős döntés alapján – nem kell visszafizetnie a munkáltatói felszólításban szereplő nettó 114.236 forint tévesen kifizetett illetményt.

Álláspontunk szerint az MRFK hozzáállása a fellebbezéshez nagyon jó példa lehetne  pl. a folyamatosan zajló közalkalmazotti perek során is, ahol elvtelenül, annak ellenére, hogy jól ismerik a Kúria számos hasonló tárgyú döntését fellebbeznek a kapitányságok, húzva az időt, hogy minél később juthassanak hozzá jogszabályon alapuló elmaradt illetményükhöz a dolgozók.

TMRSZ