Szima Judit főtitkárért

Az Élőlánc Magyarországért közleménye

Budapest, 2017. március 9., csütörtök (OS) – Kegyelmet kér Szima Juditnak az Élőlánc Magyarországért párt.

2006. ősze óta kíséri figyelemmel Szima Judit főtitkár asszony – a TMRSZ – Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezete vezetőjének sorsát az Élőlánc Magyarországért párt. Azokon a véres, tragikus napokon, amikor az állampolgárok védelmére hivatott rendőrök ártatlan embereket fogdostak össze Budapest utcáin, és a legkülönbözőbb módokon sértették meg emberi jogaikat – az ország hallgatásba dermedt. Szima Judit volt az egyetlen ember, aki megszólalt, és nyilvános nyilatkozatban kérte rendőr társait a törvények betartására.

Szima Juditot, aki egész életét a haza és rendőrtársai szolgálatába állította, aki a törvényesség következetes őre  – szégyenletes koholt vádakkal börtönbüntetésre ítélték.
Szima Judit kegyelmi kérelmet nyújtott be Áder János köztársasági elnökhöz – és ezzel még egy utolsó történelmi lehetőség adatott, hogy ne történjen meg ez a rettenet Magyarországon.
Az Élőlánc Magyarországért párt levélben fordult Áder János köztársasági elnökhöz arra kérve Őt,  hogy adjon helyt Szima Judit kegyelmi kérelmének.

2017. március 9.

Az Élőlánc Magyarországért elnöksége

Kiadó: Élőlánc Magyarországért

 

forrás: http://os.mti.hu/hirek/124985/az_elolanc_magyarorszagert_kozlemenye