- TMRSZ – Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezete - https://tmrsz.hu -

Gratulálunk hősies tettükhöz!

Kimentettek egy kislányt a jeges tóból, nyomtak egy forró zuhanyt, aztán folytatták a melót

Ami másnak szenvedés és életveszély az a XVIII. kerületi rendőröknek csak egy átlag munkanap. Vasárnap például kimentettek egy kislányt egy jeges tóból, zuhanyoztak egyet, aztán mentek vissza folytatni a szolgálatot.

A Police.hu írja, hogy egy 13 éves lány a kutyáját sétáltatta a Nefelejcs utcai garázssor mögötti parkban, amikor az állat után szaladva ráment a tó jegére és az beszakadt alatta. Nem voltak sokan a parkban, ezért hosszú percekbe telt, mire valaki arra járt és meghallotta a két-három fokos vízben, az elmerülés ellen a jégbe kapaszkodó gyerek segélykiáltását. A riasztás után a kerületi járőrök 2 perc alatt a helyszínre értek. Mikor látták, hogy milyen vékony a jég, úgy döntöttek, hogy úszva mennek be a lányért.

“A partra rohanva láttuk, hogy nem túl vastag a jég, ezért bekúszni nem tudunk a gyermekért. Ledobtuk a kabátunkat, és pólóban a tóba gázoltunk.

A jeget a karunkkal törtük, ami több helyen megvágott, de ez nem számított.”

– mondta el Vágó Zoltán törzszászlós és Kopasz Zsolt törzsőrmester.

A parton már várta őket a katasztrófavédelem, akik egy pokróccal betakarták az akkor már 27 fokos testhőmérsékletű kislányt. Őt aztán mentő vitte kórházba. Ezután a rendőrök visszamentek a kapitányságra:

“Vettünk egy forró zuhanyt, majd száraz ruhába bújva folytattuk a szolgálatot” – mondták.

Forrás: http://index.hu/mindekozben/poszt/2017/02/22/kimentettek_egy_kislanyt_a_jeges_tobol_nyomtak_egy_forro_zuhanyt_aztan_folytattak_a_melot/