- TMRSZ – Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezete - https://tmrsz.hu -

Morvai EP képviselő nyilatkozata Szima Judit TMRSZ Főtitkárról

A közelmúltban Morvai Krisztina az Európai Parlament magyar képviselője a magyar jogállamiságért kiálló embereket – köztük Szima Juditot – ért igazságtalanságok ellen szólalt fel.

Ő volt annak a rendőrszakszervezetnek a vezetője aki,  – soha nem felejtem el – hogy hogy állt ki a Civil Jogász Bizottság egyik sajtótájékoztatóján …kiállt és azt mondta, hogy ő szeretne a magyar rendőrök nevében bocsánatot kérni, azért ami történt és szeretné felhívni a rendőr társait kollegáit, hogy mostantól kezdve soha többet ne teljesítsenek olyan parancsot, ami jogellenes és soha ne lőjenek a saját honfitársaik közé, ne bántalmazzák a saját honfitársaikat azért mert ők a szabadságjogaikat gyakorolják.

Na most ő ha jól emlékszem ő ötéves börtönbüntetését kezdi tölteni. Tragikus sorsú, kisgyermekes családanya …..

….Kitűnő, lelkiismeretes rendőri szakszervezeti vezető volt, ő börtönbe kerül és – ismétlem – Gergényi, Bene és a többiek szabadok….

….Tehát egyszerűen felháborító az ami történik, és ugyanakkor …meg kell hogy mondjam hogy azért ez a mostani kormány részben az igazságtétel jelszavával is került kormányra. Mindenki várta az igazságtételt és senki nem gondolt arra, hogy 10 évvel 2006. után Gyurcsány, Gergényi, Bene és társai szabadok lesznek, Budaházyék ilyen fegyházbüntetéssel sújtva, Gaudi-Nagy Tamás, aki a vezetője volt annak az ügyvédi csapatnak, akik kiálltak a jogsértettek mellett, ő a vádlottak padján, Szima Judit a börtönben. Tehát elképesztő állapotok vannak és nem is tudom, hogy ezt hogy lehet egyáltalán ép ésszel végigcsinálni az érintetteknek és nekünk is akik az igazságért harcoltunk.

Képviselő asszony rámutatott arra és kimondta, hogy a jelenlegi kormány a 2006-os események utáni igazságért kiállókkal szembeni megtorlás és bosszúállás kormánya. Ebben a tekintetben sorsközösséget vállalt a 2006-os rendőri túlkapások vezetőinek a kimosdatásával és az igazságot követelők megbüntettetésével. Sajnos az ötvenes évek nem múltak el nyomtalanul, az ügyészek és bírák között ma is ott lapulnak és csak a kiadott parancsra várnak azok, akiknek élethivatásukká vált ártatlan emberek életének megkeserítése, tisztességük bemocskolása, emberi sorsok tönkretétele. Az egyik 19, a másik egy híján 20. Nem különböznek.

A kontrollt vesztett, bosszúálló államhatalom jelenlegi kormányzata is kinevelte azokat a bérenceit, akik úgy gondolják, hogy koncepciós eljárásokkal, állami szinten működtetett provokációkkal az igazságot el lehet hallgattatni. Hát nem lehet.

A Lánchíd rádióban 2017. február 17-én elhangzott beszélgetés ezen részlete itt hallgatható meg:

.A teljes anyag pedig itt hallgatható:

  1. február

 

Előzmények:

https://tmrsz.hu/2015/07/13/az-eu-is-foglalkozik-szima-judit-koholt-eljarasban-torteno-eliteltetesevel/

https://tmrsz.hu/2010/04/09/otvenes-eveket-idezo-hangulat/