- TMRSZ – Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezete - https://tmrsz.hu -

Élőlánc – Tiltakoznak Szima Judit elítélése ellen

A Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezete főtitkárát  sikkasztás vádjával 5 év börtönbüntetésre ítélték. Az évek óta tartó ügy során 7 hónapig előzetesbe helyezték, bár kiskorú gyermekét egyedül nevelte, és  megillette volna őt a szabadlábon védekezés, vagy a házi őrizet lehetősége.

Ismerve a hatalomnak az ügy kapcsán tett megnyilvánulásait, beleértve a közvélemény tudatos félretájékoztatását is, nem hisszük el, hogy ez a per sikkasztásról szól. Meg vagyunk győződve arról, hogy ez az ítélet éppen olyan koncepciós per eredménye, mint amilyenre az ötvenes években volt példa. A hatalom ekként számol le egy számára túlságosan veszélyesnek ítélt emberrel és az általa képviselt értékrenddel.

Emlékeztetőül: a 2006-os rendőri brutalitás után éppen Szima Juditék tették világossá: a törvénytelen parancsot a rendőrnek meg kell tagadnia. Szima Judit összegyűjtötte a tisztességes rendőröket.  Ez az a bűn, ami miatt most a hatalom leszámol vele.  Azt, aki a törvényességért, a tisztességért kiáll, bebörtönzik, míg a valódi bűnösöket nem számoltatják el

Az Élőlánc Magyarországért szolidaritását fejezi ki a társaiért kiálló, tisztességben és helytállásban példamutató Szima Judit mellett. Felszólítjuk a Köztársasági elnököt, avatkozzon közbe. Felszólítjuk az Ügyészséget, indítson új, pártatlan vizsgálatot az ítélet ügyében.

Ahol egy ilyen embert üldöztetés ér, ott a jogállamnak vége.

2016 december 15.

Az Élőlánc Magyarországért elnöksége

 

A közlemény az alábbi linken olvasható:

http://os.mti.hu/hirek/122840/az_elolanc_magyarorszagert_kozlemenye