TMRSZ Tájékoztató – 2016. évi decemberi illetmény

Decemberben történő kifizetés elmaradása tárgykörben

 

Tagjainktól érkező jelzések, valamint a Magyar Államkincstár honlapján olvasható tájékoztatás szerint a decemberi illetmény folyósítására jelen állás szerint várhatólag 2017. január 5-i kezdettel kerül sor. Ez azt jelenti, hogy a korábbi évekkel ellentétben a decemberre járó illetmények, munkabérek  átutalására nem kerül sor a már megszokott módon december hónapban.

Figyelemmel arra, hogy a munkavállalók kiadásai december hónapban kiugróan magasabbak más hónapok kiadásai viszonylatában, a TMRSZ a munkavállalók érdekét figyelembe véve a miniszterelnökhöz, a gazdasági miniszterhez és a belügyminiszterhez fordult – mint ahogyan azt az elmúlt évben is hasonló témakörben megtette – , felvetve azt, hogy amennyiben a pénzügyi helyzet lehetővé teszi, az érintett munkavállalók még a két ünnep között – az eddigi szokásoknak megfelelően – kapják meg  a december hónapra járó fizetésüket.

( A minisztereknek és miniszterelnöknek írt megkeresésünk itt és itt meg itt letölthető. )

A TMRSZ bízik abban, hogy a megkereséssel hozzá tudott járulni ahhoz, hogy a munkavállalók igényének megfelelően ez a pénz már az ünnepek idejére a számlájukra kerüljön.

Forrás:

www.allamkincstar.gov.hu Nem lakossági ügyfelek / Központi intézmények / Tájékoztató anyagok / Kapcsolódó anyagok / Tájékoztató a 2016. évi záráshoz, 2017. évi nyitáshoz (új anyag, megjelent 2016. november 24-én)

TMRSZ