- TMRSZ – Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezete - https://tmrsz.hu -

A TMRSZ és annak vezetője elleni koncepciós eljárás története, oka – VI. rész

2011.06.03-án nem létező bűncselekményre egy nem létező eljárásban házkutattak, tanukat hallgattak ki, őrizetbe vettek, lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el a bíróság, majd folyt tovább az el nem rendelt ügyben a nyomozás gőzerővel!

tuntetes01Tehát 2011-ben , amikor a szolgálati nyugdíj elvétele terveződött , a TMRSZ felemelte a  hangját , hogy a nyugdíj ne kerüljön visszamenőleges hatállyal elvételre.

Az V. részben kifejtettem, hogy a hatalom egy nap alatt intézkedett, csupán azért, hogy az országgyűlésben az Alkotmány visszamenőleges hatályának idejére tervezett tüntetést ne vezethessem, illetve megfélemlítse a jogaikért küzdő embereket , s elrendelte őrizetbe vételemet.

2011.06.03-ánnyomozás elrendeléséről, sem továbbfolytatásról nincs határozat –, a Legfőbb Ügyészségi döntést hozott arról, hogy feljelentő T. Enikő esetében erre a napra érkezteti  kaposvári ügyészség– egy befejezett ügyszámra való hivatkozással Ny.37/2010/8. szám alatt – házkutatást rendelnek el székhelyünkön 2011.06.03-i dátummal –  oly módon, hogy gyanú sincs, mivel az általuk befejezett ügyben az összes határozataik tára a rendelkezésükre állt. Illetve a T.Enikő feljelentés tartalmának ismerete nélkül – valamint általuk elrendelt nyomozás hiányában– /9 szám alatt szintén a 3.-i napra írva egy másik házkutatást is elrendelnek.

( Itt tölthető le a 2 darab házkutatás, lefoglalás határozata )

E tények alapján egyértelműen megállapítható, hogy előre dátumozott határozatokról van szó. Ezt támasztja alá az, hogy a 3-i napon a kaposvári vezető ügyész asszony éppen a feljelentőt hallgatta ki Baján 11,35 perctől.

( Itt tölthető le T.Enikő tanúkihallgatásának első oldala )

A politikai megrendelést pedig alátámasztja az a tény is, hogy a sajtó felé is volt idejük a házkutatások megkezdése előtt sajtóközleményt kiadni.  

( Itt tölthető le a házkutatás megkezdésének időpontja, iiletve a törvénytelen eljárásukkal kapcsolatos nyilatkozatok )

Lásd például a http://www.teol.hu/somogy/kek-hirek-bulvar/hutlen-kezeles-a-tettrekesznel-nyomozas-indult-381345  híradást, ahol 4 másodperccel később már az ügyészség közleményére megjelenik a cikk, azaz előtte már tájékoztatták a sajtót. Egyénként a sajtónyilatkozatukban is valótlanul állítva, hogy nyomozás indult volna Kaposvári Nyomozó Ügyészség által, mely nyilatkozatot dr. Horváth Szilárd Somogy megyei főügyésze adta ki az MTI közleménye szerint. A megfélemlítés, a politikai ukázra elvégzett ügyészi törvénytelenségek egyértelműek voltak akkor is, és sajnos a mai napig is azok .

Tehát a házkutatás 10,06-tól- 18,30 óráig tartott, majd utasítottak, hogy menjek be a Szekszárdi Rendőrkapitányságra, autóba raktak és bevittek. Ott a határozatuk szerint 19,10 perctől valótlan indok alapján törvénytelenül őrizetbe is vettek, mely határozatot 23,25-kor közölték velem, 22 óra 45 perctől hallgattak ki gyanúsítottként 23 óra 16 percig. Ekkor már nagyon fáradt voltam. ( Itt tölthető le az őrizetbevételi határozat és az előállítás )

Idézet a 2011.06.03-i gyanúsítotti jegyzőkönyvből: „ „ a gyanúsítást megértettem, gyanúsítottként történő kihallgatásom miatt panasszal kívánok élni mivel a bűncselekményt nem követtem el. ………. Meggyőződésem az is, hogy jelen eljárásnak politikai háttere van és vélelmezem, hogy a kihallgatást követően őrizetbe vételemre kerül sor, csak azért, hogy kivonjanak a forgalomból és a jövő hét hétfőre tervezett demonstráción ne tudjak részt venni. A gyanúsítottként történő kihallgatásom és a fogva tartásom teljességgel  jogellenes volt, mely ellen panasszal is éltem, de szavaim szálltak a szélben.

A kihallgatás után 23 óra 25 perckor átszállítottak a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság fogdájába, ahova 2011.06.04-én 02 óra 35 perckor érkeztem meg, bilincsben és vezetőszíjjal vittek. A fogdába a befogadásom több mint 2 órát vett igénybe. Mindentől elzártak, a fogdában a víz ihatatlan volt, még a csomagot sem engedték fel, amit küldtek. csak azt a vizet ittam amit vittem magammal, mivel tartottam attól, hogy megmérgeznek. Enni nem ettem, de nem is tudtam. Az állapotom annyira rossz lett, hogy orvost kellett hívni hozzám. Az elsődlegesen kiérkezett idős ember azt kezdte el nekem mondogatni, hogy nem kellett volna a hatalommal szembe menni és zsidózni. Injekciót akart adni, de nem engedtem és elutasítottam az orvost, másikat kértem, mert az állapotom egyre rosszabbodott. Ekkor egy mentőorvos jött, aki szakszerűen megvizsgált, injekciót is adott, de miután nem változott, hanem egyre romlott az állapotom, a kórházba utalt.

A kórházba  menet során 5 autó volt a konvojban.  Kettő elől, kettő hátul és én középen. Ezek a TEK autói voltak. A kórháznál minden sarkon 3 rendőr állt, két férfi és egy nő. Még a WC-re is rabláncon vezettek és végig ott voltak velem. A kórházi ágyon pedig leláncoltak.

A kislányom, aki akkor 11 éves volt – a házkutatás napján – beteg volt és éppen orvoshoz vittem volna- de nem engedtek el a házkutatás során- olyan sokkot kapott, hogy évekbe tellett annak feldolgozása, ugyanakkor kk. gyermekemről sem gondoskodtak. Szerencsére a szakszervezet segített abban, hogy ne legyen egyedül. Megtörésemre, sanyargatásomra a kk. gyermekemet az eljárás alatt több alkalommal felhasználták, amiben a bíróság is tevékenyen közreműködött.

2011.június 6-án 14 órakor állítottak bíróság elé. Azon a napon, amikor az országgyűlés elfogadta az Alkotmánymódosítást a nyugdíjelvételek nyomán visszamenőleges hatállyal, mely napon tüntetést szervezett a TMRSZ, és annak tagsága meg is tartotta azt.

A bíróságon elmondtam, hogy bűncselekményt nem követtem el , és kértem, hogy

engedjenek szabadon. Másodlagosan azt kértem , ha a politika nyomása olyan nagy, akkor a bíróság legalább lakhelyelhagyási tilalmat rendeljen el. Elmondtam azt is, hogy kk. gyermekemmel ebben a helyzetben hajlandó vagyok száműzetésbe menni.

A bíróságon valóban nagy volt a politikai nyomás, hiszen az előzetes elrendelését el kellett volna utasítani, mert nem álltak fenn annak feltételei, az ügyészség nem tudott erre vonatkozóan semmiféle adatot szolgáltatni. Továbbá észlelni kellett volna. hogy nem volt elrendelve nyomozás az ügyben, nem volt beegyesítve a feljelentő aktája. Így politikai nyomásra az a valótlan közlés került a határozatba, hogy büntetett előéletű vagyok és az valóban igaz, hogy nem tett előzetes letartóztatásba, de dr. Major Zsolt nyomozási bíró lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el , és száműzött lakhelyemtől 500 km-re.  Az ügyészség fellebbezett, a másodfokú bíróság dr. Szollár Pál tanácsa Andorné dr. Ajkay Beáta előadó bíró és dr. Kovács Ildikó bíró helybenhagyta az első fok döntését.

A lakhelyelhagyási tilalom elrendelésekor a meghallgatást befejezően 16,11 óra után dr. Major Zsolt nyomozási bíró nyomatékkal közölte, hogy éjfélig a cca. 700 km-re lévő általa elrendelt városba meg kell érkeznem.

Így annyi időm volt csak, hogy kislányomat és kapkodva összepakolt ruhácskáit felvegyem ,  és éjszaka 12 óráig elérjek a kijelölt helyre.

Ezen a napon, amikor engem száműztek, köztörvényesként beállítva mégis volt TMRSZ-es tüntetés a parlament előtt, amikor is a többségben lévő FIDESZ 2/3 –a választási ígéretét sutba dobva visszamenőleges hatállyal a nyugdíjak elvételét megszavazta.

( Itt tölthető le a 2011.06.06-i TMRSZ tüntetés egy részlete )

Idézek az 1956. évi forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából, az áldozatok és üldözöttek emlékére rendezett eseményen a kormányfő által mondott beszédből, melynek során Orbán Viktor hangsúlyozta: „ a diktatúra hideg valósága felőrli az emberi méltóságot, utána általában üresség, megcsappant életerő marad ” . Hozzátette ugyanakkor: Magyarországon “a hőseink győztek, mert elérték, hogy ha titokban is, de volt mire büszkének lennünk , (…) az utódokra nem a diktatúra negyven évnyi nyomasztó sötétségét, meghasonlást, hanem a kiállás, a bátorság, a hősiesség és a nagyság dicsőségét hagyták örökül „ .

Esetünkben – véleményünk szerint – Orbán Viktor kormányzása alatt 1956, a diktatúra hideg valósága , az emberi méltóság sorozatos sárba tiprása itt van.

A következő részben a lakhelyelhagyási tilalom alatt az ügyészség és bíróság túlkapásairól szóló történéseket mutatom be.

Köszönöm, hogy elolvasták. Megköszönöm, ha másoknak is elmondják.

A következő rész pár nap múlva várható.

Szima Judit TMRSZ főtitkára

koncepciós eljárásban

 I.r. vádlott

és sértetti törvényes képviselő

pártatlan és tisztességes

eljáráshoz való alapjogától  megfosztott

 

Szekszárd, 2016.november 16.

Előzmények:

http://tmrsz.hu/2016/11/14/a-tmrsz-es-annak-vezetoje-elleni-koncepcios-eljaras-tortenete-oka-v-resz/

http://tmrsz.hu/2016/11/08/a-tmrsz-es-annak-vezetoje-elleni-koncepcios-eljaras-tortenete-oka-iv-resz/

http://tmrsz.hu/2016/11/03/a-tmrsz-es-annak-vezetoje-elleni-koncepcios-eljaras-tortenete-oka-iii-resz/

http://tmrsz.hu/2016/10/27/a-tmrsz-es-annak-vezetoje-elleni-koncepcios-eljaras-tortenete-oka-ii-resz/

http://tmrsz.hu/2016/10/24/a-tmrsz-es-annak-vezetoje-elleni-koncepcios-eljaras-tortenete-oka-i-resz/