- TMRSZ – Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezete - https://tmrsz.hu -

A TMRSZ és annak vezetője elleni koncepciós eljárás története, oka – IV. rész

2011.- TMRSZ által szervezett utcai demonstrációk,

mely szakszervezeti tevékenység nemzetbiztonsági kockázatot jelentett a hatalom szerint, így blokkoltatták a telefonjainkat, e-mailjeinket

interjus-kepA TMRSZ szervezésében sorozatos utcai demonstrációk, tiltakozások vették kezdetüket 2011. áprilisától a korkedvezményes nyugdíj tervezett megszüntetése ellen. A TMRSZ minden nap tüntetett az Országház előtt, de tüntetett – 3 napot – Hódmezővásárhelyen Lázár János polgármesteri hivatala előtt, a ma már Miniszterelnökséget vezető miniszter neve, és dr. Balsai neve alatt beterjesztett Alkotmánymódosítás ellen, mely a visszamenőleges hatályt megengedővé tette.

A fontosabb történések 2016.06.02-ig:

A televízióban a következő kijelentések hangzottak el az országgyűlési elnöktől:

“….. akkor lapítottak, mint az a bizonyos a gazban?”

“….utána négy évig ezek a rendőrök nem, hogy nem tüntettek a Gyurcsány kormánnyal szemben, hanem hát azzal telt el a négy év, hogy azt próbáltuk kibogozni, hogy milyen gyalázatos brutalitással, milyen politikai felelősség mellett léptek fel az egyébként az alapvető jogaikkal élő magyar állampolgárokkal szemben. Ezt a szégyenfoltot mind a mai napig nem sikerült a rendőrségnek még magáról lemosnia.”

A tisztességes munkát végző, életüket és testi épségüket kockáztató rendőrök iránti szolidaritásról és a rendőri munkavégzés áldozatos jellegéről mindenkinek tudomása van. A bűncselekményeket elkövetők azok, akik a törvényeket kijátszották és kijátsszák, akik a politika utasítására „olyan” parancsokat adtak ki. A rendőrtábornokokat, az államot, a kormányt képviselő ügyészség ehhez képest csak vétséggel vádolta meg, holott köztudomású volt, hogy súlyos bűntetteket követtek el azok, akiket aztán fel is mentettek.

http://tmrsz.hu/2011/04/20/kover-laszlo-urulekhez-hasonlitotta-a-rendoroket/ letölthető az e tárgyban írt levelünk, a videót pedig már az érintett oldal eltávolította.

http://tmrsz.hu/2011/07/18/az-orszaggyulesi-kepviselok-3-a-tartotta-be-a-torvenyt/

Megkereséssel is éltünk Orbán Viktor Miniszterelnök, Dr. Pintér Sándor Belügyminiszter, és Lázár János Frakcióvezető felé. A Belügyminisztériumtól érkezett csak válasz, mégpedig a Miniszteri Kabinet Kabinetfőnöktől Tasnádi Lászlótól, aki válaszában ugyan nem tagadta a szakszervezeti telefonon történt kapcsolat lebénítását arra hivatkozva, hogy az eszközalkalmazás elrendelése tekintetében nem bír relevanciával az érintett alanyok státusza, mivolta, alkalmazásukat kizárólag a bűnüldözési vagy nemzetbiztonsági okok indokolhatják. ( telefonblokkolásra a megkeresések és válaszok itt tölthetőek le )  Lényegében tehát – álláspontom szerint – a miniszterelnök és Lázár János hallgatásukkal, valamint a BM a válaszában elismerte, hogy a háttérben ők állnak, mert a szakszervezet tevékenysége, amikor törvényesen tüntetéssorozatot szervez a magyar munkavállalókat sújtó törvények elfogadása ellen, az nemzetbiztonsági kockázatot jelent, amit aztán pár napra rá a boszorkánykonyhájukban kifőzték és azt bűnüldözési tevékenységként álcáztak. Természetesen, a titkosszolgálati eszközök minden lehetséges eszközének bevetését előbb elismerték, majd azt laza mozdulattal letagadták.

Ezt követően, 2016.06.02-án került sor az Orbán Viktorral történő tárgyalásra, azonban a miniszterelnök meghívása ellenére, a legnagyobb rendvédelmi szakszervezetet nem engedték be az Országházba. Dr. Kövér László házelnök, mint szakszervezeti vezetőket, mint állandó engedéllyel rendelkezőket kitiltott határozatilag, azt közölték velünk, hogy nemzetbiztonsági kockázatot jelentünk. Ez a kitiltás személyemre vonatkozóan, mint főtitkárnak a mai napig hatályos. Ez évben kiderült, akkor került ki a parlamentbe, az őrbódékba Szima Judit fényképe, mint akit tilalmazott beengedni az Országházba, mely rendelkezés Kövér Lászlótól ered ( megkeresés és nyilatkozat az Országgyűlési Őrség parancsnokától itt tölthető le ), viszont a konkrét okról, hogy miért is nem léphetek be, mint magyar állampolgár, szakszervezeti vezető – már öt éve – a parlamentbe, többszöri megkereséseink ellenére választ senkitől nem kapunk, sem az Országgyűlés elnökétől, sem a Belügyminisztériumtól, sem az ORFK-tól, sem az Igazságügyi Minisztériumtól. Ezt szakszervezeti vezetőként akként értékelem, hogy a tisztességes, becsületes embereknek nincs helyük ott.

A Lázár Jánossal, akkori FIDESZ Frakcióvezetővel való megbeszélés eredménye – akit maga Orbán Viktor miniszterelnök küldött előzetesen – jól példázza, hogy a mindenkori rendszerváltó kormányok elleni kiállást a hatalom igyekszik először elhárítani elhallgattatással, lojális szakszervezetek előtérbe tolásával, esetleg puhatolózással, hogy hajlandó-e beállni a megvásároltak sorába, majd ha ezek sikertelenek, a feladat az igazságért kiállókat különböző módszerekkel megtörni, megfélemlíteni, kirekeszteni, elkülöníteni, hitelteleníteni. Ez történik a TMRSZ és személyem esetében is.

Oka, az ellenünk folyamatban lévő koncepciós eljárásnak, a hatalom félelme a magyar emberektől, a rendvédelmi dolgozóktól, azokat következetesen képviselő szakszervezettől, ezért minden eszközzel a munkavállalók szervezkedési szabadságát akadályozza, minden törvénytelen eszközzel az elhallgattatás a célja, mely mind a mai napig eredménytelen volt. Bízom benne, hogy isten segedelmével és a további tenni akarásunkkal, ebben az embert próbáló időszakban a helytállásunkkal és nem meghátrálva továbbra sem, a jövőben is tudjuk képviselni az emberi értékeket, minden nemtelen, rágalmakra, hazugságokra épülő tevékenység ellenére.

Az akkori demonstrációból egy részlet itt tölthető le tmrsz-video

A következő részben a 2011.06.02-i nap történéseiről a koncepciós eljárás megindulásáról, annak körülményeiről írok röviden.

Köszönöm, hogy elolvasták. Megköszönöm, ha másoknak is elmondják.

A következő rész pár nap múlva várható.

Szima Judit TMRSZ főtitkára

koncepciós eljárásban

 I.r. vádlott

és sértetti törvényes képviselő

pártatlan és tisztességes

eljáráshoz való alapjogától  megfosztott

 

Szekszárd, 2016.november 8.

 

Előzmények:

http://tmrsz.hu/2016/11/03/a-tmrsz-es-annak-vezetoje-elleni-koncepcios-eljaras-tortenete-oka-iii-resz/

http://tmrsz.hu/2016/10/27/a-tmrsz-es-annak-vezetoje-elleni-koncepcios-eljaras-tortenete-oka-ii-resz/

http://tmrsz.hu/2016/10/24/a-tmrsz-es-annak-vezetoje-elleni-koncepcios-eljaras-tortenete-oka-i-resz/