- TMRSZ – Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezete - https://tmrsz.hu -

A gondatlan veszélyeztetésen túlmutat az ORFK hozzáállása

Az illetékesek megszokott módon hallgatnak………

szemleA TMRSZ az egyedüli érdekvédő szervezet, aki ellenőrzéseket folytatott 2016. év elejétől hosszas egyeztetések után a határt védő munkavállalók munkakörülményei tekintetében. A szemléken látottak és az eddig feltárt hiányosságok ellenére érdemi intézkedések nem történtek. Legutóbb sajtóban felröppentett hírről konténerszállásokról beszéltek.

Álláspontunk az, hogy az elmulasztott és elhibázott döntéseikkel az ORFK vezetői veszélyeztetik az érintett területeken szolgálatot teljesítő rendőrök egészségét, rendkívüli esetekben az életét is. A TMRSZ kérdéseire adott válaszok, illetve azok hiánya, a hiányos együttműködési hajlandóság és a valóságalapot nélkülöző információk nem magyarázhatóak csak a tájékozatlansággal és az erőforrások szűkösségével. Az ORFK vezetői ebben a kérdéskörben vitatható hitelességgel nyilatkoznak és érdemben nem törekszenek a hiányosságok felszámolására.

A TMRSZ által felvetett kérdésekben tájékozatlanságról, továbbá a személyi és tárgyi feltételek hiányosságairól adnak újabb és újabb tanúbizonyságot.

A gondatlan veszélyeztetésen túlmutat az ORFK hozzáállása, hiszen hónapok óta tudatában vannak a TMRSZ által feltárt hiányosságoknak, számottevő változásokról, vagy legalább azok terveiről jelenleg nincsenek információk, ami a súlyos veszélyeztetéseket is magukba foglaló hiányosságok tekintetében felveti a felelősség kérdését.

Itt tölthető le az ORFK válasza

TMRSZ viszontválasza itt tölthető le

2016.03.23.-i ellenőrzés

2016-09-13-i-ellenőrzés és 2016.09.13.-i röszke helyszíni ellenőrzés

Ezért  tiltakozunk továbbra is, elvárva azt, hogy az embert a szolgálatot teljesítő rendőrnél is a munkáltató tartsa be a jogszabályokat a foglalkozás, egészségügy területé is, tartsa be a munkavédelmi szabályokat, annak eredményeit ne titkolja a szakszervezetünk és a magyar emberek előtt.

TMRSZ

Előzmények:

http://tmrsz.hu/2016/10/20/ujabb-semmitmondo-kozles/

http://tmrsz.hu/2016/09/28/csongrad-megye-roszke-eloljaroi-gondoskodas-hianya/

http://tmrsz.hu/2016/09/27/tovabbra-is-aldatlan-allapotok-a-hazank-hatarait-vedo-kollegaink-elhelyezesenel-munkavegzesenel/

http://tmrsz.hu/2016/04/04/munkavedelmi-szemle/