- TMRSZ – Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezete - https://tmrsz.hu -

Bocsáss meg, hogy levelemmel zavarlak

monus-imreneKiss Erzsébet vagyok ( előző nevem Mónus Imréné) a TMRSZ elnöke.  Az Alapszabály alapján a szakszervezetünk főtitkár ügyében nemcsak jogom, de kötelességem is eljárni, ezért bocsáss meg, hogy levelemmel zavarlak, de szeretném, ha tudnád, hiányzol ! Lehet azt sem tudod ki vagyok ? Hát igen. Az bizony lehetséges, pedig bemutatkoztam neked, mikor a vezetőség szavazata alapján elnök lettem. Nézd meg a honlapot, ha tudni szeretnél rólam, vagy az is sokat elárul, látod-e, hogy az internetes felületen gyakran kifejezem gondolataimat a szakszervezet életével kapcsolatosan. Keress rá bátran! De ha megkeresel a facebookon, mint Kis Erzsébet, ott is megtalálsz magánemberként is. Viszont én szinte semmit nem tudok rólad! Rólad, aki fontos része vagy a szakszervezetnek, mert a szakszervezet érted van. Mi csak tesszük a dolgunkat, mint Te a munkahelyeden. Viszont ha Te nem szólsz hozzám, hozzánk, nem tudunk rólad, akkor nem tudjuk jól végezni a feladatunkat. Te vagy az, aki a munkánkat meghatározhatja. Nézd meg milyen menő feladataink vannak és milyen eredmények születnek. Tegyél próbára minket. Adj feladatot, utána figyeld a végrehajtást! Ha valamit rosszul teszünk, várjuk a kritikát.

Úgy gondolom szükségünk van egymásra, hisz a mai társadalmi rendszer a megosztásra, az emberek egymás ellen fordítására, gyűlöletkeltésre ösztönöz. Néha azt sem tudjuk ki a barát, ki az ellen.

A szakszervezet ezzel ellentétben igyekszik csapatként gondolkodni, ami ugye nem az együtt dolgozó emberek csoportját jelenti, hanem azon emberek egységét, akik tisztelik egymást és bíznak egymásban.

Mi feltétlen tisztelettel és bizalommal vagyunk irántad. Kérjük Te is így tekints ránk, a vezetőkre, a KKI dolgozóira, a jogászokra, a vezetőségi tagokra, legyen egy nagy csapat a szakszervezetünk.

Ízelítőként felhívom a figyelmed az utóbbi időkben folyó feladatokra. Ha úgy gondolod Te is csatlakoznál valamelyik körbe, ami rád is vonatkozik, ne sokáig habozz! Az idő pénz! Aki lemarad, kimarad.

Tagjaink jelzésére a migrációs túlszolgálattal kapcsolatosan, a karácsony előtt jogtalanul visszakövetelt pénzek miatt  elsőként adtunk hangot és tereltük jogi útra, vállaltuk fel tagjaink képviseletét.

A hívatásosok a korábbi Hszt. alapján jogosultak voltak akciószolgálati pótlékra, melynek kifizetése nem történt meg. Ez ügyben is van még több mint egy éves követelhetőség. De ahogy telik az idő, úgy fogy a lehetőség. Ha téged, vagy a környezetedben valakit érint ez a dolog, gondoljátok át és jelezzétek!

Közalkalmazottak garantált bérminimum kiegészítésének elmaradása okán a mi szakszervezetünk volt az első, aki fellépett tagjaiért, és ezt követően nagyon sokan nyújtották be követelési igényüket, de nagyon kevesen ahhoz képest, hogy ez szinte minden közalkalmazottat érint. Itt is a mi szakszervezetünk járt élen, a többi szakszervezet eleinte lebeszélte a dolgozókat. Majd az eredmények láttán úgy csináltak, mintha képviselni szeretnének, közben meg sok esetben helytelenül benyújtott keresettel tették eredménytelenné a követelést, vagy mások pedig el sem mennek a tárgyalásra, képviselet nélkül hagyva az érintetteket. Ha érintett vagy a dologban és még nem mertél lépni, tedd meg! Másként nem fogod megkapni azt, ami jogosan jár! Munkáltató nem fog per nélkül senkinek sem fizetni, mert az eltelt két-három év alatt már megtehette volna. Bírói ítéletek is ezt bizonyítják!

Mit tehetünk még érted? Pl. fegyelmi eljáráshoz, munkáltatóval szembeni bárminemű képviselethez is rendelkezésedre állunk.

A szakszervezeti tagság  által  igénybe vehető kedvezmények sokasága is ott van a honlapon. Tagsági igazolványoddal  élj vele!

Szeretnék én is kérni Tőled, a közösség, az összetartozás erősítése érdekében! Figyelj kicsit ránk, törődj kicsit 942705_590779694287046_1638344967_nazzal, mi folyik körülötted, a szakszervezeteddel kapcsolatosan. Tudod-e azt, hogy mi várható hamarosan? Olvastál róla? Nagy hatást fog gyakorolni a szakszervezet életére, ha végre a harmadik alkalommal megszületik az a II. fokú ítélet, ami 2011. óta folyamatban lévő perben várható. Nem kell megijedni, a szakszervezet bármi történik is, tovább fog működni, mert tudjuk, hogy ha ez ügyben elmarasztalás történik is, annak csak politikai indíttatása lehet. Viszont mivel ehhez a csapathoz tartozol, megkérnélek, hogy jelezd felénk az ezzel kapcsolatos együttérzésedet, gondolataidat, esetleges kérdéseidet. Ha eddig még nem tetted meg, kérlek szánj egy kis időt rá, és olvasd el végig mi zajlott ezalatt a sok év alatt. Ha a facebook felületén nem is teheted meg, azért jelezheted egy gondolat erejéig az együttérzésedet, vagy hozzászólásodat. Elérhetőségeink is a  honlapon vannak. Az ártatlanság vélelme és az igazság akkor hoz eredményt, ha kimondják az ártatlanságot az igazság vélelme okán, mert bizonyított  ok a vétségre eddig nem került elő.

Köszönöm, hogy elolvastad! Remélem kinyilvánítod a jövőben, hogy csapatunk részese vagy!

Szekszárd/Hódmezővásárhely, 2016. október 28.

 

                                                                                    Üdvözlettel:

                                                                                                                        Kis Erzsébet

                                                                                                                             elnök

 

Itt olvashatod el a főtitkár által megírt történéseket annak I. és II. leíratát, melynek további folytatása várható.

http://tmrsz.hu/2016/10/27/a-tmrsz-es-annak-vezetoje-elleni-koncepcios-eljaras-tortenete-oka-ii-resz/

http://tmrsz.hu/2016/10/24/a-tmrsz-es-annak-vezetoje-elleni-koncepcios-eljaras-tortenete-oka-i-resz/