Rendőrségi pszichológus szakértőket eszközként felhasználva 2. – ORFK

A Rendészeti szakközépiskola-  oktatásért felelős magas beosztású tábornok felesége az osztályfőnöke volt a diáknak, akinek tevékeny közbenjárására pszichikailag alkalmatlannak találták a hallgatót !

arszkiA TMRSZ  a nagy érdeklődésre tekintettel tájékoztatja a tagságát és olvasóit, hogy az ORFK a mai napig nem tett eleget a jogerős bírósági kötelezésnek, és a 100 ezer forint perköltség kifizetéséről sem történt intézkedés.

Ez azért is felháborító, mivel az üggyel összefüggésben  a szakszervezetünk már 2014-ben kezdeményezte a vizsgálatot a kialakult helyzet okán, amikor arról adtak tájékoztatást, hogy vizsgálóbizottságot hoztak létre, mely bizottság mindent rendben talált.

Szakszervezetünkhöz az az információ jutott el, hogy a vizsgálóbizottság tulajdonképpen az érintett  rendészeti szakközépiskola vezetése által kijelölt személyekből állt, akik a tanulókat kihallgatták, arról jegyzőkönyvet vettek fel.  Jelzések érkeztek arról is, hogy a jegyzőkönyvek felvételeinél erős presszió is érhette a tanulókat.

Sajnálatos módon tájékozódásunkkor a  szakközépiskola vezető-helyettese a főtitkárnak nem ismerte el, hogy ő a bizottságban lett volna, a kihallgatás/meghallgatással kapcsolatban úgy nyilatkozott, hogy arra nem emlékszik. Ugyanakkor a rendelkezésre álló adatok alapján  az állapítható meg, hogy két évvel ezelőtt az ORFK vezetőjét és a Humánszolgálat vezetőjét is megtéveszthették, mivel a rendelkezésünkre álló adatok és a jogerős ítélet alapján a vizsgálóbizottság jelentése nem a valóságnak megfelelő volt. Ez ügyben is kértük a 3 hete beadott kérelmünkben az intézkedést, de sajnos a hosszas utánajárás során csak azt sikerült megtudni, hogy az ORFK rendőrorvos vezetőasszonyhoz szignálták az ügyet.

TMRSZ

Előzmény:

http://www.tmrsz.hu/2016/05/09/rendorsegi-pszichologus-szakertoket-eszkozkent-felhasznalva-orfk/