Kúria elnöke adminisztrációs hibára hivatkozott

A vezényelt bírónő ügyelosztásban nem szerepelt, de ügyekben eljár

mti_interju6

A Kúriától a Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezete részére a közérdekű adatkérésre megérkezett a válasz (itt tölthető le) Csatolásra kerültek a megkért ügyelosztási – rendek, melyek azóta sem – módosításukkal együtt visszamenőlegesen nem – lelhetők fel honlapjukon szabályozás ellenére. (itt tölthetők le 1, 2, 3, 4)

dr . Korcsok Mariann bíró személyét illetően, aki a főtitkár ellen folyamatban lévő koncepciós eljárásban hozott Kúriai végzésben részt vett (a bíró egyébként a mai napig a Tatabányai Törvényszék tanácselnök bírájaként az ottani ügyleosztási rendben szerepel és nincs jelölve, hogy bárhova is ki lenne rendelve) nem volt fellelhető adatkérésünkig a Kúria ügyelosztásában , mellyel kapcsolatban a Kúria elnöke , dr. Darák Péter adminisztrációs hibára hivatkozott.

Közérdekű adatigénylésünkkor nem kaptunk arra érdemi választ, hogy mely jogszabály vagy közjogi szervezetszabályozó eszköz alapján lehetséges az, hogy a Kúria tanácsainak kettő, illetve három elnöke is van. A Kúria elnökének válaszában hivatkozik a bírósági igazgatási törvényre, viszont abban szó sincs 2-3 elnökről.

Arra sem kaptunk választ, hogy milyen szabályozó eszköz, s annak mely rendelkezése alapján kerülnek  az ügyek szignálásra a kettő vagy három tanácselnök között.

TMRSZ

Előzmény:

http://www.tmrsz.hu/2016/05/05/kuria-anomaliai/

http://www.tmrsz.hu/2016/04/04/szekszardi-jarasbirosag-torvenytelensegei/