A tagdíjfizetésről

A TMRSZ tájékoztatása a tagdíjfizetésről

Ahhoz lelki érettség kell, hogy az ember az értéket ne pénzben mérje. A pénz nélkülözhetetlen, de csak, mint eszköz, és nem mint cél.” ( Kozma Imre )

Buzz Aldrin is azt állította, hogy “A pénz önmagában nem cél, csak valami, amire szükségünk van a működéshez.

Úgy véljük, hogy a tagdíj is olyan, amire szükségünk van ahhoz, hogy hatékonyak és erősek lehessünk, de nem ez a célunk.

 

Röviden az előzményekről:

A szakszervezeti tagdíjat a rendvédelem területén a korábbi tagbelépési és a tagdíjra vonatkozó rendelkező nyilatkozatok alapján egyoldalú intézkedéssel 2012. január 1-jétől a munkáltató nem vonja. Mindez a TMRSZ meggyengítését célzó jogszabályi formába öltöztetett intézkedés volt, mivel a szervezet ellen indított támadás, a koncepciós eljárás, a szakszervezet főtitkára száműzetése, majd közel 8 hónapos előzetes letartóztatása sem verte szét a szervezetet, sőt tagsága növekedett.

Ezen szempontok alapján tehát gazdaságilag mértek csapást szervezetünkre a hatalom oldaláról, jogszabályokat módosítva. Ráadásul 2012. január 1-től a munkavállalók leadott tagdíjlevonási pénzügyi megbízási nyilatkozata ellenére nem teljesítettek a munkáltatók, erről tagjainkat – tudomásunk szerint – általában nem is értesítették. A munkavállalók kiszolgáltatott helyzetük okán pedig nem éltek jogorvoslattal.

Ezen intézkedés valóban szakszervezetünket visszavetette egy időre a gazdasági helyzethez is kapcsolódó érdemi munka hatékonyságában, de pozitív eredménye lett az, hogy a szakszervezeti tagság – mely egyébként is különleges adatnak minősül – a munkáltató látóköréből kikerült, mivel mindenki a bankszámláján keresztül avagy postai úton utal.

A koholt vádak alapján a több éve folyamatban lévő vegzatúra ellenére a szakszervezetet nem törték meg, annak vezetője továbbra is – köszönettel – élvezi a tagság bizalmát.

Tehát minden hiába, mert a sok megaláztatás, megpróbáltatás ellenére a TMRSZ a rendőri hivatás és a fegyveres és rendvédelmi szervek, továbbá más jogviszonyban munkát végző tagjaink érdekvédelmét kellőképpen ellátja a mai napig!

Mert „Vannak emberek, akik inkább a szívükre hallgatnak. Akiket nem lehet megvenni, megfélemlíteni. Ők azok, akik erősek és nem félnek szemben úszni az árral…akiket néha lehúz egy örvény, de valamilyen különleges erő által mégiscsak kiúsznak a partra. Mert ők azok, akiknek hite van. És akinek hite van, mindene van.”( Jurák Kata )  Nekünk hitünk van abban, hogy a szakszervezetünk feladata tagjaink magas szintű érdekvédelme, segítése, az értük való kiállás minden körülmények között, az igazságért való harc a végsőkig.

Mindenkit várunk sorainkba, akik tartozni akarnak egy erős, bátor, nem megfélemlíthető, hatalomtól független szervezethez!

Jelenleg hatályos tagdíjfizetés mértéke:

A tag egyéni és csoportos  átutalása esetén havonta

Rendészet területén dolgozók esetében:

Tiszthelyettesek                   1 500 Ft
Zászlósok                              1 800 Ft
Tisztek                                   2 500 Ft
Főtisztek                                 3 000 Ft
Közalkalmazottak                     800 Ft
Kormánytisztviselők                        2 000 Ft

Rendészeten kívül dolgozók esetében:

teljes jogú tagok 1 200 Ft
kivéve fegyveres biztonsági őrök esetében                                            700 Ft
Pártoló tagok esetén minimum 1 200 Ft
nyugdíjasok, szolgálati járadékosok 1 000 Ft

 

Özvegyek, gyed-en, gyes-en lévők, továbbá beosztásból felfüggesztettek esetén (amennyiben utóbbi esetben illetményüket teljes egészében visszatartják, ide nem értve azt ha tetten érték, és a terhére rótt bűncselekmény elkövetését beismerte ) tagdíjmentesség kérelem esetén.

A tagdíjat minden hónap 15. napjáig kell megfizetni erre kérünk, figyelj az átutalási megbízások esetében.

A tagdíjfizetés legegyszerűbb és leggyorsabb módja

ha a folyószámládat vezető pénzintézetnél, avagy E vagy NET bankon keresztül állandó átutalási megbízást adsz arra, hogy a Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezete bankszámlájára minden hónapban a rendfokozatodnak megfelelő tagdíjat átutalják. A számlavezető bankod az ehhez szükséges nyomtatványokat a rendelkezésedre bocsátja és csak pár percet vesz igénybe ennek az ügyintézési folyamata.

Bankszámlaszámunk: Hungária Takarék Takarékszövetkezet 

70600126-11083913 00000000

Ha külföldről utalsz szükséged lesz plusz adatra:

Nemzetközi számlaszámunk: HU09 70600126-11083913-00000000

 BIC kód: TAKBHUHBXXX

A közlemény rovatba név és születési idődet írd be, hogy a beérkezett utalásodat azonosíthassuk.

A tagdíjfizetés másik módja

ha a www.tmrsz.hu honlapról letöltöd a „Felhatalmazás csoportos beszedési megbízás teljesítésére” nyomtatványt , azt a Kitöltési útmutató alapján kitöltöd , és elküldöd legalább két eredeti példányban a TMRSZ KKI címére (7100 Szekszárd, Tanya u. 4. szám alá postán, vagy a futárszolgálattal)

Tilalmazott az átutalási megbízás fekete tollal való kitöltése, mert azt a bank nem fogadja el!

Megjegyzés: Kérünk, hogy a felhatalmazást olvasható, lehetőleg nyomtatott betűkkel töltsd ki és figyelj arra, hogy az aláírásod a bankodban leadott aláírás mintával megegyezzen, mert egyébként nem fogadják el.

A kitöltési útmutatóban részletes tájékoztatást találsz.

A tagdíjfizetés harmadik módja (akik nem a rendvédelem területén dolgoznak)

A munkáltató pénzügyi szolgálatának adott megbízásod alapján (letölthető honlapunkról) – központi levonással történik illetményedből a tagdíj a megbízás visszavonásáig, a levont tagdíjat ebben az esetben közvetlenül a szakszervezethez utalják.

Fizetésének rendje:

  • a befolyó összes tagdíj a TMRSZ számlájára kerül átutalásra, illetve befizetésre.

További kérdéseid esetén  hívd a 0674/512-297-es telefonszámot, vagy a Központi Koordinációs Iroda munkatársait, segíteni fogunk.

KKI munkatársak telefonszámai:

70/330-8108

70/933-2326

Ezen közreműködésed rendkívül nagy segítséget jelenthet számunkra és megfelelő létszámú pozitív hozzáállás esetén lehetőségeink mindezek arányában fognak növekedni.

Köszönettel:

TMRSZ

Mellékletek:

Felhatalmazás csoportos beszedési megbízás teljesítésére

Csoportos beszedési megbízás – Kitöltési útmutató

Új belépési adatlap

Új belépési adatlap

Megbízás munkáltató felé