- TMRSZ – Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezete - https://tmrsz.hu -

Szekszárdi Járásbíróság törvénytelenségei!

1317069203-2k7U5MA TMRSZ közérdekű adatot kért meg a Szekszárdi Járásbíróság jelenlegi elnökétől dr. Tuba István bíróra vonatkozóan; annak bizonyítására, hogy a koncepciós eljárásuk alatt azon túlmenően, hogy törvényes bíra nem járt el az ügyben, az ügy olyannyira volt koncepciós, hogy a bírók közül arra került az ügy kiszignálásra, aki gazdasági bűncselekményekben nem is volt járatos, – mivel a TMRSZ tudomása szerint csak fiatalkorúakkal foglalkozott, illetve esetenként magánvádas ügyekben járt el.

 Az ügy kiszignálását pedig tudomásunk szerint 2012-ben a vádirat benyújtása után dr. Farkas László a  Szekszárdi Járásbíróság jogelődjeként működő Szekszárdi Városi Bíróság elnöke intézte (jelenleg Törvényszéken elnökhelyettes), akinek hozzátartozója ellen a főtitkár Szima Judit r.alezredes büntetőeljárást folytatott, és akit végül is – tudomásunk szerint – elítéltek több százrendbeli okirathamisítás és csalás miatt.  dr. Farkas László a Pécsi Ítélőtábla megkeresésekor 2016-ban azt nyilatkozta, hogy Főtitkár Asszonnyal fennálló ismeretsége okán elfogult, s kérte a kizárását a II. fokú eljárásból. Márpedig akkor 2012-ben is elfogult volt, ami azt jelenti, hogy azt haladéktalanul be kellett volna jelentenie, azaz Szekszárdi Városi Bíróság nem járhatott volna el, ügyet sem szignálhatott volna, ráadásul olyan bíróra, aki gazdasági bűncselekményekben nem volt járatos!

Tehát véleményünk szerint ez is oka lehet, hogy a közérdekű adatkérésünknek törvényes határidőn belül (kézhezvételtől számított 15 nap) nem tett eleget a bíróság jelenlegi elnöke.

Ennek következtében a jogosan kért adatok kiadását bírósági úton vagyunk kénytelenek kikényszeríteni, amit majd a Tolna megyei bíróság fog elbírálni, mert ők sem elfogultak, szerintük. Ezzel a magatartásukkal pedig megakadályozzák azt, hogy a II. fokon eljáró szintén magát nem elfogultnak valló Törvényszék (szerintünk pedig a tények alapján teljes mértékben elfogultak, pártosak) tovább folytathassa a tisztességtelen és pártos eljárását, természetesen meglátásunk szerint a bűntelenek további meghurcoltatásával. Mert ugyebár az igazság kiderítése, a törvények betartása – meglátásunk szerint – nemhogy az ügyészségen, a legfőbb ügyésznél, de a Tolna megyei bíróságokon sem cél!

Ennyit a jelenlegi magyar igazságszolgáltatásról.

Azoknak pedig, akik szeretnék tudni, hogy ügyükben ki is jár, illetve járt el közérdekű adatként megkérheti az információkat, melyhez segítséget nyújtunk azzal, hogy megkeresésünk első részét közzé tesszük.

A megkeresés itt tölthető le.

TMRSZ