Kormány saját határozatát módosította és nem teljesít!

Tehát lakástámogatási, valamint megtakarítási célú biztosítási rendszer

FityiszA TMRSZ korábban többször is beszámolt arról, hogy a hivatásos állomány  új életpályamodelljének keretében egy lakástámogatási, valamint megtakarítási célú biztosítási rendszer bevezetésére tett ígéretet a kormányzat. Ennek garanciáját egy 2014-ben kihirdetett kormányhatározat jelentette, amely a lakástámogatás rendszerének kidolgozásának határidejét 2015. december 31-ében, míg a biztosítási rendszer kimunkálásáét 2016. december 31-ében határozta meg. Ezt a kormányhatározatot 2015. decemberében hatályon kívül helyezték, azaz a kormányzat által 2016. december 31-ig teljesítendő kormányhatározatot egy tollvonással (mint ahogy dívik mostanában) eltörölték, a megígért támogatást a rendvédelmi dolgozók és katonák nem kapják meg. Ez volt a kormány 2015. év egyik karácsonyi üzenete a rendvédelemben dolgozó munkavállalók felé.

A rendvédelemben dolgozó munkavállalók megbecsültségének hiányát mutatja az is, hogy egyeztetésre hívták a szakszervezeteket, de igazából még csak érdemi tájékoztatónak sem nevezhető   összeülés volt, melyet még titkosított is a belügyminisztérium.

 A megbeszélésen ötletelések voltak a tárca részéről, de az szemmel látható volt, hogy maguk sem hiszik amit mondanak. Ígéretet csak arra tettek, hogy a lakástámogatási és biztosítási rendszert érintő elképzelések vázlatát a tárca rendelkezésünkre fogja majd valamikor bocsájtani, azokkal kapcsolatban a szakszervezetek is javaslatokat tehetnek.

Erről a Belügyminisztérium az alábbi értelmezhetetlen közleményt tette közzé, mely itt olvasható.

http://www.kormany.hu/hu/belugyminiszterium/hirek/biztositasi-illetve-a-lakhatast-tamogato-konstrukciok-megvalositasanak-lehetosegerol-egyezteto-ertekezletet

A tájékoztatón szóba került a hivatásos állomány év elejei illetményemelése is. A tárca képviselői által elmondottak szerint, 44.815 fő részesült 5 %-os emelésben, 7.284 fő 1 és 5 % közötti emelést kapott, míg 4.069 fő bére változatlan maradt. Ebből egyértelműen következik, hogy az átlagosan 5 %-osnak mondott idei illetményemelés egyenlőre nem valósult meg.

Teljesítményjuttatásra – ami 2016-ban már fizethető – 8 milliárd Ft áll rendelkezésre, ennek elosztásáról a BM szerint hamarosan döntés születik.

A minisztérium szándéka is az, hogy a szolgálati időpótlék bérelem 2019 előtt, lehetőleg már 2017-ben bevezetésre kerüljön.

TMRSZ